ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη σε ΚΑΤ και Γ. Γεννηματάς από Παπακώστα

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής "ΚΑΤ", πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης, η Υφυπουργός Υγείας και υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, όπου συναντήθηκε και μίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές του Νοσοκομείου.

Επίσκεψη σε ΚΑΤ και Γ. Γεννηματάς από Παπακώστα

Η Υφυπουργός, αφού εξήρε το δύσκολο έργο των επαγγελματιών υγείας, τόνισε πως το ΚΑΤ αποτελεί Νοσοκομείο αναφοράς που προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, όχι μόνο στους κατοίκους της χώρας μας, αλλά και εκτός αυτής, καθώς δέχεται μεγάλη επισκεψιμότητα και από το εξωτερικό.

Απευθυνόμενη στους γιατρούς, η Υφυπουργός Υγείας τόνισε πως οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να σέβονται τους γιατρούς, οι οποίοι συχνά ξεπερνούν τα βιολογικά τους όρια, προκειμένου να υπηρετήσουν την ανθρώπινη ζωή: «Θέλω να αποκαταστήσω ηθικά την αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια εις βάρος των γιατρών, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως "σάκος του μποξ"» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα μας ως πολιτική ηγεσία, ήταν η προκήρυξη 4.000 θέσεων εργασίας, ιατρών και νοσηλευτών, προκειμένου να στελεχωθούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με προσωπικό.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο νοσηλευτικό προσωπικό, τονίζοντας πως η αναβάθμισή του είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς οι νοσηλευτές αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, στο πλευρό των ιατρών.

Εν συνεχεία, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε το ΙΚΑ Περιστερίου, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", όπου είχε συνάντηση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κατόπιν, η Κατερίνα Παπακώστα, μετέβη στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγίας Παρασκευής, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το πέρας των εργασιών του, μετά από 7 χρόνια καθυστέρηση. Το Κέντρο, οι εργασίες του οποίου έχουν ολοκληρωθεί, είναι έτοιμο προς παράδοση και λειτουργία το αμέσως προσεχές διάστημα.