ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η διαφθορά στην Υγεία, ο ΣΕΥΥΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές

Την εκτίμηση ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα έχει πολλή δουλειά μπροστά της εξέφρασε ο πρόεδρος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας κ. Σταύρος Ευαγγελάτος στη χθεσινή τελετή παράδοσης-παραλαβής, μιλώντας σε πηγαδάκι δημοσιογράφων.

Η διαφθορά στην Υγεία, ο ΣΕΥΥΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Κοινωνικοί Επιθεωρητές

Άλλωστε, το θέμα της διαφάνειας αποτελεί, μαζί με τη στήριξη των αναξιοπαθούντων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη μόνιμη επωδό και την «καρδιά» του προγράμματος της νέας κυβέρνησης. Να θυμίσουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος πριν μερικές εβδομάδες:

«Το πάρτι τελείωσε. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τέλος στην αναξιοπιστία, στην παρανομία, στην κακοδιοίκηση, στη διαφθορά, στην παρακμή! Και γι' αυτό είναι αναγκαία η αναδιοργάνωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Το μήνυμά μας και ακούστε το καλά: Τήρηση της νομιμότητας παντού. Κράτος Δικαίου παντού».

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούν να περιμένουν, τόνισε ο κ. Ευαγγελάτος, ειδικά σε όσες υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση. Οι περιπτώσεις διαφθοράς οι οποίες θα πρέπει να ελεγχθούν άμεσα είναι γύρω στις 70, εκτιμά ο επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ.

Επίσης, ο κ. Ευαγγελάτος κατέθεσε τον ενθουσιασμό του για το γεγονός ότι το Σώμα ενισχύεται σε μια δύσκολη πράγματι εποχή και σήμερα μετρά γύρω στα 70 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τη συντριπτική πλειοψηφία (55 περίπου) να εργάζονται στην Αττική. Αυτό που θα έχει επίσης μεγάλη αξία για το Σώμα ευρύτερα, συνέχισε, είναι να έχουμε και Κοινωνικούς Επιθεωρητές, οι οποίοι θα κληθούν να διαχειριστούν παραβατικές υποθέσεις σε θέματα πρόνοιας.

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σκληρές ποινές για τους γιατρούς) το οποίο κατέθεσε ήδη στον Εθνικό Συντονιστή Ιωάννη Τέντε για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Μάλιστα, για τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό του έργου και της εναρμονίσεως των πρακτικών του υπουργείου Υγείας, με το ευρύτερο σχέδιο δράσης του κ. Τέντε ορίστηκαν ως επικεφαλής ο πρώην Γενικός Γραμματέας, Βασίλης Κοντοζαμάνης (από την κυβέρνηση Βορίδη) και ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, Σταύρος Ευαγγελάτος.

Βεβαίως σήμερα έχουμε μια νέα κυβέρνηση και πολλά θα αλλάξουν, ωστόσο ευελπιστούμε τόσο ευαίσθητα θέματα να αγκαλιαστούν και να τρέξουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη:

Το σχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στην Υγεία δια χειρός Μάκη Βορίδη - σκληραίνουν οι ποινές


Ενισχύεται το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας ΠρόνοιαςΔιαφάνεια και ελεγκτικοί μηχανισμοί αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ