ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης για ΚΥ Μυκόνου: Το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά προηγούμενες κυβερνήσεις

Απάντηση στα δημοσιεύματα σχετικά με το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, το οποίο σύμφωνα με πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, είναι βουτηγμένο στη διαφθορά, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σημειώνοντας ότι «όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση, αλλά αντίθετα, η πορεία του Κέντρου Υγείας Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».

Πολάκης για ΚΥ Μυκόνου: Το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά προηγούμενες κυβερνήσεις

Το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί, έχει επίσης προσληφθεί στο Κέντρο Υγείας ιατρικό προσωπικό, ενώ μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν 581 ακτινογραφίες, τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός. Στο Κέντρο Υγείας ακόμη, αναμένεται σύντομα να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πολάκη έχει ως εξής:

«Όσον αφορά τα σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν το ΚΥ Μυκόνου έχω να δηλώσω τα εξής. Πρώτον, το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ αφορά τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν στόχο την αποδόμηση του δημόσιου συστήματος υγείας. Εμείς σήμερα τα ανακαλύψαμε, τα ελέγξαμε με τους αρμόδιους μηχανισμούς και τα παραπέμψαμε στη δικαιοσύνη. Πιο συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια παρ ότι υπήρχε ακτινολογικό μηχάνημα στο ΚΥ δεν υπήρχε ούτε πρόβλεψη για ύπαρξη γιατρού ακτινολόγου ούτε όμως υπήρχε πρόβλεψη επιδιόρθωσης των συνεχόμενων βλαβών του μηχανήματος, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στρέφεται στα ιδιωτικά ακτινολογικά κέντρα.

Σήμερα όμως όχι μόνο το ακτινολογικό μηχάνημα λειτουργεί αλλά και έχουν προσληφθεί στο ΚΥ ένας ακτινολόγος γιατρός – για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΚΥ-, ένας ΤΕ ραδιολογίας- ακτινολογίας όσο και ένας ΔΕ βοηθός ακτινολόγου ενώ αναμένεται να προσληφθεί από την προκήρυξη 7κ ένας ακόμα ΔΕ βοηθός μόνιμος. Έτσι μόνο το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν στο ΚΥ Μυκόνου 581 ακτινογραφίες όπως καταγράφηκε στο σύστημα καταγραφής των νοσοκομείων και των ΚΥ(BI). Επιπρόσθετα, αναμένεται στο ΚΥ Μυκόνου να εγκατασταθεί ένας αξονικός τομογράφος, ένα σύστημα ψηφιακής μαστογραφίας από δωρεά από την οικογένεια Γ. Δακτυλίδη.

Ως εκ τούτου γίνεται πλήρως κατανοητό ότι όχι μόνο δεν συνεχίζεται η προηγούμενη κατάσταση αλλά αντίθετα η πορεία του ΚΥ Μυκόνου έχει αλλάξει ριζικά».

Διαβάστε ακόμη:

Βουτηγμένο στη διαφθορά το Κ.Υ. Μυκόνου, ή πώς «εξαφανίστηκε» το ακτινολογικό μηχάνημαΑνδρέας Ξανθός: Το πάρτυ της υγείας είχε πολλούς συμμετέχοντες αλλά λίγους διοργανωτές...

Πολάκης για τη διαφθορά στην υγεία: Ακόμη και σήμερα δρουν πολλά τρωκτικά

Ο Πολάκης στηρίζει τον διοικητή του νοσ. Τρικάλων: Δεν θα ανακόψουν τη διαδικασία της κάθαρσης

Ζημία ενός εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου από Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ