ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολάκης για τη διαφθορά στην υγεία: Ακόμη και σήμερα δρουν πολλά τρωκτικά

Για τον τιτάνιο αγώνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στο μέτωπο της διαφθοράς, μίλησε για ακόμη μία φορά ο  αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που κυκλοφόρησε την Κυριακή.

Πολάκης για τη διαφθορά στην υγεία: Ακόμη και σήμερα δρουν πολλά τρωκτικά

Στον χώρο της υγείας δώσαμε έναν τεράστιο αγώνα για να σπάσουμε το απόστημα της διαφθοράς, το οποίο χρέωσε τη χώρα με 85 δισ. ευρώ μέσα σε είκοσι χρόνια, δηλ. το ένα τέταρτο του δημόσιου χρέους, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός σημείωσε ότι και η εξεταστική για την Υγεία σύντομα θα αποτυπώσει στα πορίσματα της ζητήματα όπως η παράνομη παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», σκάνδαλα διασπάθισης δημόσιου χρήματος όσον αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και για το μεγάλο σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης, που έχει ως κορυφή του παγόβουνου τη Novartis, ενώ με αφορμή στο πρόσφατο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα, διαπίστωσε ότι το φάρμακο είναι προνομιακό πεδίο δράσης των απανταχού απατεώνων.

Ο κ. Πολάκης, επεσήμανε, ότι ακόμα και σήμερα δρουν πολλά τρωκτικά και κοριοί στα χαμηλά επίπεδά του, επισημαίνοντας ότι «καταφέραμε και κόψαμε τις μεγάλες μπουκιές και τις μεγάλες μάσες στην κορυφή του συστήματος, αυτές στα υπουργικά γραφεία και στα γραφεία διοικητών μεγάλων οργανισμών και νοσοκομείων» και τονίζοντας πως «με την ενεργοποίηση της νέας Κεντρικής Εθνικής Αρχής Προμηθειών θα πάμε και παρακάτω».

Διαβάστε ακόμη:

Πολάκης: Αναβαθμίζονται τα νοσοκομεία Ρόδου, Σύρου και Μυτιλήνης

Ο Πολάκης στηρίζει τον διοικητή του νοσ. Τρικάλων: Δεν θα ανακόψουν τη διαδικασία της κάθαρσης

Φωτήλας: Τι συμβαίνει με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ & τα αντιδραστήρια για τον ιό HIV;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ