ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παν. Κουρουμπλής: Εντολή στο ΑΣΕΠ για πρόσληψη 1.000 γιατρών & επικουρικών

Εντολή στο ΑΣΕΠ προκειμένου να προσληφθούν 1.000 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως τόνισε στους εκπροσώπους του ΙΣΑ σε συνάντηση που είχε την Τρίτη μαζί τους.

Παν. Κουρουμπλής: Εντολή στο ΑΣΕΠ για πρόσληψη 1.000 γιατρών & επικουρικών

Ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι έχει ήδη δώσει οδηγία στον ΑΣΕΠ για την ενεργοποίηση παλαιότερων διαγωνισμών με σκοπό την πρόσληψη 1.000 ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων ενώ μίλησε και για σταδιακή πρόσληψη επικουρικού ιατρικού προσωπικού.

Ως προς το δεύτερο αίτημα του ιατρικού συλλόγου, δηλαδή για την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό και επιδότηση της επιχειρηματικότητας των νέων ιατρών μέσω του ΕΣΠΑ, ο υπουργός, ανέφερε πως θα μελετηθεί σε εύλογο χρόνο σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.

Εν συνεχεία ο Υπουργός δήλωσε ότι θα διαμορφωθεί ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο στο χώρο της Υγείας, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς χωρίς να προβεί σε ενέργειες αιφνιδιασμού. Κάλεσε δε τους φορείς του ιατρικού κόσμου να συνδράμουν στην προσπάθεια ενοποίησης των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και νέου «taxis» στο χώρο της υγείας.

«Πρώτη προτεραιότητα είναι η υγεία των πολιτών. Θα αγωνιστώ παράλληλα και για την αξιοπρέπεια του κλάδου των ιατρών, αλλά όπου εντοπίζεται διαφθορά θα είμαι αμείλικτος», τόνισε ο Υπουργός.

«Από την πρώτη συνομιλία με τον Υπουργό καταγράφουμε θετικό πρόσημο» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ).

Οι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεταξύ των οποίων η ένταξη στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση των αναλωσίμων που απαιτούνται για τη ρύθμιση του διαβήτη, η έλλειψη διαβητολογικών κέντρων ή ιατρείων σε ορισμένα Νοσοκομεία της χώρας και ειδικότερα της Περιφέρειας, το ποσοστό συμμετοχής στην ινσουλίνη για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 καθώς και η καθυστέρηση αποζημίωσης από τον ασφαλιστικό φορέα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη που κάνουν χρήση της αντλίας έγχυσης ινσουλίνης.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει άμεσα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και θα ακολουθήσει νέα συνάντηση.