ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται προσλήψεις γιατρών κυρίως στην περιφέρεια, από τον Ανδρέα Ξανθό

Έρχονται προσλήψεις γιατρών κυρίως στην περιφέρεια, από τον Ανδρέα Ξανθό

Την επαναπροκήρυξη 104 θέσεων για γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας κυρίως της περιφέρειας, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιεράρχησης των αναγκών και επαναξιολόγησης των θέσεων σε συνεργασία με τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών.

Οι θέσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων προκηρύξεων που αφορούσαν την πλήρωση θέσεων επικουρικών γιατρών και εξειδικευόμενων γιατρών σε ΜΕΘ και ΜΕΝ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που υλοποιεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας - και που έχει ανακοινώσει αρκετές φορές ο κ. Ξανθός- με στόχο την ενίσχυση των τμημάτων που καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας των κλινικών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

Σημειώνεται, ότι προτεραιότητα του υπουργείου είναι στο αμέσως επόμενο διάστημα να ολοκληρωθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την πρόσληψη 800 επικουρικών γιατρών (μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Επιπλέον θα προκηρυχθούν 1.095 θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού ενώ σε ό,τι αφορά τις θέσεις που βγαίνουν άγονες, το υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης κινήτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Αν. Ξανθός: Το νέο ΕΣΥ, τα ιατρεία της γειτονιάς, ο Συνήγορος του ασθενή, η κατάργηση της ΕΣΑΝ & το νέο εργασιακό ήθος