ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΦ, ΕΟΜ: Στην τελική ευθεία τα ΦΕΚ για την τοποθέτηση των προέδρων

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης των ΦΕΚ για την τοποθέτηση των επικεφαλής στους υγειονομικούς Οργανισμούς, όπως ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΦ (αντιπρόεδρος), ΕΟΜ και Επιτροπές.

ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΦ, ΕΟΜ: Στην τελική ευθεία τα ΦΕΚ για την τοποθέτηση των προέδρων

Πληροφορίες από το περιβάλλον του υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι εντός των επόμενων 10 ημερών αναμένεται να εκδοθούν τα σχετικά ΦΕΚ.

Ωστόσο, για την τοποθέτηση της προέδρου του ΕΟΦ, σύμφωνα με τον νόμο, το ζήτημα πέρασε από ακρόαση της Βουλής και έτσι η καθηγήτρια Φαρμακολογίας κυρία Κατερίνα Αντωνίου είναι επίσημα πλέον και πρόεδρος του Οργανισμού.

Εφόσον εκδοθεί το ΦΕΚ για την αντιπρόεδρο κυρία Δέσποινα Μακριδάκη, στη συνέχεια θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΕΟΦ, προκειμένου να τοποθετηθούν και οι επικεφαλής των Επιτροπών ο κ. Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Φαρμακολογίας και Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Iατρικής, Α.Π.Θ. στη θέση του προέδρου της Ειδικής Επιτροπής Κατάρτισης Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων και Εξορθολογισμού Πλαισίου Χορήγησης Ιδιοσκευασμάτων για Σοβαρές Ασθένειες και ο κ. Γιάννης Φίλος στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων.

Όσον αφορά την ΕΠΥ, ωστόσο, δεν απαιτείται ΦΕΚ αλλά απόφαση των τριών υπουργών, Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης. Έτσι, η κυρία Πετρούλα Σαρτζετάκη, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής Πανεπιστημίου Aix-Marseille, κόρη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, είναι και επίσημα πλέον πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, μετά τη σχετική απόφαση που εκδόθηκε και δημοσιεύθηκε ήδη την Τετάρτη στην Διαύγεια.

Διαβάστε ακόμη:

Αποκλειστικό: Ο καθηγ. Μιχ. Χλέτσος λέει οριστικά όχι στον ΕΟΠΥΥ που δεν θέλει να αλλάξει

Αυτά είναι τα πρόσωπα - έκπληξη των Οργανισμών και Φορέων Υγείας

Σήμερα κλειδώνει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ - Τι δηλώνει ο υποψήφιος καθ. Μιχάλης Χλέτσος

Ποιοι αναλαμβάνουν φορείς και οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο Υγείας

Αυτοί είναι οι 21 νέοι επικεφαλής των ΥΠΕ

Η Πετρούλα Σαρτζετάκη επικεφαλής της ΕΠΥ - προσωπική επιλογή του Παν. Κουρουμπλή