ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε ΦΕΚ η κατάργηση της υγειονομικής διάταξης για τις οροθετικές

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ την Τρίτη 21 Απριλίου η απόφαση του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με την οποία καταργείται η υγειονομική διάταξη 39α του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, που αφορά στον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, η εφαρμογή της οποίας πριν από τρία χρόνια είχε συνοδευτεί από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών.

Σε ΦΕΚ η κατάργηση της υγειονομικής διάταξης για τις οροθετικές

Να θυμίσουμε ότι πριν τρία χρόνια, είχαν διαπομπευτεί 27 εξαθλιωμένες οροθετικές χρήστριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, με δικαιολογία την προστασία της Δημόσιας Υγείας από τον ιό του AIDS.

Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας την 1η Απριλίου, «Αδιαπραγμάτευτη αρχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της αξιοπρέπειας του πολίτη και του ασθενή, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών, με βάση το Ελληνικό Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις και τα πρωτόκολλα περί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμμετέχει η χώρα.

Ταυτόχρονα είναι σαφής η εναντίωση σε πάσης φύσεως φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού ειδικά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως αυτή των οροθετικών ατόμων».

Διαβάστε ακόμη:

Καταργείται η υγειονομική Διάταξη 39Α που αφορά σε εκδιδόμενες