ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεσμεύσεις Μπασκόζου σε νοσηλευτές για προσλήψεις μέχρι τέλος του χρόνου

Δεσμεύσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Υγεία μέχρι τέλους του έτους με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, επιδιώκοντας ακόμη ταχύτερη διαδικασία, έδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος στους εκπροσώπους των νοσηλευτών (Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος) με τους οποίους συναντήθηκε.

Δεσμεύσεις Μπασκόζου σε νοσηλευτές για προσλήψεις μέχρι τέλος του χρόνου

Ειδικότερα, η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών υγείας και της αναγκαιότητας άμεσης πρόσληψης σημαντικού αριθμού νοσηλευτών.

Σχετικά με το αίτημα για τη δημιουργία Κεντρικής Μονάδας Διάλυσης Κυτταροστατικών στα ογκολογικά, πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίησή του, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του θέματος.

Όσον αφορά το ζήτημα της ενιαίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των Νοσηλευτών, λάβαμε τη δέσμευση ότι το Υπουργείο θα σταθεί υποστηρικτής της προσπάθειας μας για την καθιέρωση της εκπαίδευσης των Νοσηλευτών στο Πανεπιστήμιο, με τρόπο ενιαίο.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) των Βοηθών Νοσηλευτών αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, θέμα με το οποίο πολλάκις η ΕΝΕ έχει ασχοληθεί, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα παραταθεί η λειτουργία τους για ένα χρόνο ακόμη για τους μετεξεταστέους σπουδαστές και στη συνέχεια κατόπιν σχεδιασμού, θα δρομολογηθεί η μετατροπή τους σε ΙΕΚ.

Ακολούθως, τέθηκε προς συζήτηση το υπόμνημα της ΕΝΕ που αφορά τις ειδικότητες των νοσηλευτών και την καθιέρωση του καθηκοντολογίου. Για το σκοπό αυτό, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθεί η ΕΝΕ στη φάση του σχεδιασμού να εκφράσει τις απόψεις της, ώστε το Υπουργείο να προχωρήσει στη διευθέτηση και των δύο θεμάτων.

Τέλος, παρουσιάστηκαν τα προβλήματα στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τόσο σε έλλειψη υποδομών, όσο και υποστελέχωσης. Η συνάντηση διήρκεσε μια ώρα και θα επαναληφθεί τον επόμενο μήνα, ώστε να διαπιστωθεί η πρόοδος των αναμενομένων αποτελεσμάτων.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΕ: Βαφτίζουν νοσηλευτές τους αποφοίτους του Ερυθρού Σταυρού - Κίνδυνος για την δημόσια υγεία

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Θετικές οι εξαγγελίες Τσίπρα για προσλήψεις

ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ: Αξιοποιήστε τώρα τους 8.000 άνεργους νοσηλευτές, το ΕΣΥ καταρρέει