ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γενική απεργία στην Υγεία την Τετάρτη

Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη 20 Μαΐου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας διαμαρτυρόμενοι για την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας εξαιτίας της έλλειψης πόρων.

Γενική απεργία στην Υγεία την Τετάρτη

Την απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και συμμετέχουν η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και η Ένωση Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

Το ΕΣΥ απαξιώνεται-συρρικνώνεται-ιδιωτικοποιείται, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ. «Με βάση την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, δεν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις επίλυσης των συσσωρευμένων προβλημάτων και η κατάσταση οδηγείται σε μη διαχειρίσιμο επίπεδο», προσθέτει.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την ημέρα της απεργίας τα δημόσια νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ διεκδικούν: δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών-αργιών, ανάκτηση απωλειών. Οι γιατροί ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.

Διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους, η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση και προκηρύσσει για την ίδια ημέρα στάση εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Διαβάστε επίσης:

Κέντρο Υγείας Πάτμου: Λειτουργεί με λιγότερο από το 1/5 του προσωπικού

Η ΟΕΝΓΕ ζητά 600 εκατ. ευρώ για να ανασάνει το ΕΣΥ