ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Ιπποκράτειο, όπου άκουσε τα προβλήματα των εργαζομένων και των διευθυντών των κλινικών και εργαστηριών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων νεφροπαθών, θαλασσαιμικών και καρκινοπαθών.

Κουρουμπλής: Τέλος στην άνιση χρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι αύριο κιόλας θα δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να απαντήσει γιατί συμβαίνει αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτή η κατάσταση. Σημείωσε ακόμη ότι το θέμα της κατανομής του προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι ζήτημα αιχμής.

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε αίτημα του προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Χρήστου Καραγκιόζη, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί Μονάδα Αιμοκάθαρσης για παιδιά στο Ιπποκράτειο, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια τέτοια μονάδα σε όλη τη Μακεδονία. "Η Μονάδα Αιμοκάθαρσης Παίδων πρέπει να λειτουργήσει το ταχύτερο δυνατό, θα κόψουμε τα κεφάλια μας, αλλά θα γίνει" είπε.

Νωρίτερα, ο κ. Κουρουμπλής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι θα λυθεί και το θέμα των ανασφάλιστων νεφροπαθών, που περιφέρονται από εφημερεύον νοσοκομείο σε εφημερεύον για να κάνουν τις αιμοκαθάρσεις τους.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκρατείου, η οποία είναι μοναδική στη Μακεδονία και διαθέτει μόνο οκτώ κρεβάτια.

Απαντώντας στο αίτημα των ειδικευόμενων γιατρών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις απλήρωτες εφημερίες, οι οποίες, επιπλέον, έχουν περικοπεί κατά μία τον μήνα, ο κ. Κουρουμπλής τους ζήτησε να κάνουν υπομονή και να του δώσουν το περιθώριο για να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα.

Όταν ο υπουργός ανέφερε ότι έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα για εφημερίες του 2012, 2013 και 2014, οι ειδικευόμενοι αντέδρασαν, φωνάζοντας ότι τα δεδουλευμένα τα οποία τους καταβλήθηκαν ήταν μειωμένα κατά 30%.

Κατά την είσοδο του στο Ιπποκράτειο, το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία, ο κ. Κουρουμπλής έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από ασθενείς και ειδικευόμενους για τις απλήρωτες εφημερίες, αλλά και αποδέκτης των ευχαριστιών μια γυναίκας, η οποία γονάτισε και φιλώντας τα χέρια του υπουργού, τον ευχαρίστησε που ενδιαφέρθηκε για να μεταφερθεί από την εντατική ενηλίκων στην εντατική παίδων η βρεφικής ηλικίας κόρη της, που νοσηλεύεται από τον Οκτώβριο στο Ιπποκράτειο, και φρόντισε για την κάλυψη της δαπάνης για την αερομεταφορά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ