ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βαρουφάκης: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία

Ειδική μνεία στον κλάδο των φαρμακοποιών και τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης.

Βαρουφάκης: Η ανάπτυξη δεν θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία

Ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε στην πολιτική των θεσμών, οι οποίοι προσποιούνται -όπως είπε- ότι η κρίση οφείλεται στο ΕΚΑΣ ή το επάγγελμα των φαρμακοποιών.

«Μας ζητούν να κόψουμε το ΕΚΑΣ, να φορολογήσουμε με ΦΠΑ 23%, έτσι ώστε να ρίχνουμε τα χρήματα αυτά για πολλά χρόνια στη μαύρη τρύπα του χρέους. Σε ένα χρέος που και οι ίδιοι ξέρουν πως δεν είναι βιώσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ζητούν από την κυβέρνησή μας να χτυπήσουμε με σαδισμό τους πιο χτυπημένους, τους πιο αδύναμους Έλληνες. Λες και δεν έχουν χτυπηθεί πέντε χρόνια τώρα. Λες και αν τους πλήξουμε με νέα μισανθρωπικά μέτρα η ελληνική οικονομία θα βγει από την κρίση».

Μιλώντας ειδικότερα για τον κλάδο των φαρμακοποιών, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Λες και το ΕΚΑΣ ήταν ο λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται πέντε χρόνια στη σκοτοδίνη της κρίσης. Λες και η ανάπτυξη θα έρθει αν κλείσουν τα συνοικιακά φαρμακεία και προλεταριοποιηθούν οι φαρμακοποιοί εντασσόμενοι σε αλυσίδες ξένων συμφερόντων. Λες και η υποταγή μας στην απαίτηση να μειωθούν δραστικά οι ενισχύσεις των αγροτικών καλλιεργειών θα φέρει την ανάπτυξη. Λες και η Ελλάδα δεν δοκίμασε αρκετά το πικρό ποτήρι της λιτότητας και θέλει κι άλλο».

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι αρκετά δοκίμασε η Ελλάδα το ποτήρι της λιτότητας και επιτέθηκε στο ΔΝΤ ότι θέλει να επιβάλλει λιτότητα που θα μειώσει και άλλο τα εισοδήματα των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση Κουρουμπλή στον Μάρτιν Σουλτς - Σχέδιο δράσης για 13.000 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ