ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το μεταναστευτικό στη συζήτηση του συμβουλίου υπουργών Υγείας, μετά από πρόταση του Π. Κουρουμπλή

Συζήτηση για τη νομοθετική πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του συμβουλίου για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα και για τη σπουδαιότητα της υγειονομικής διάστασης που έχει το μεταναστευτικό στην ευρωπαϊκή ατζέντα πραγματοποιείται σήμερα, μετά από πρόταση του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας, το οποίο διεξάγεται στο Λουξεμβούργο.

Το μεταναστευτικό στη συζήτηση του συμβουλίου υπουργών Υγείας, μετά από πρόταση του Π. Κουρουμπλή

Χθες, στο πλαίσιο επαφών του, ο υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με την αντιπρόεδρο της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, Μαρία Ζοάο Ροντρίγκεζ, στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις. Η κ. Ροντρίγκεζ εξεδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την άμεση εξεύρεση λύσης, τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των χαμηλών συντάξεων.

Επίσης, επεσήμανε ότι η Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στηρίζει την πρόταση που υπέβαλλε ο Έλληνας υπουργός Υγείας για την αντιμετώπιση των δραματικών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις δομές του συστήματος υγείας και στην υγεία των πολιτών, με τη συνδρομή ειδικών δράσεων προώθησης στην απασχόληση και την απόκτηση επαγγελματικών εμπειριών.