ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή Πατούλη προς Κουρουμπλή για τους αγροτικούς γιατρούς σε νησιά και ορεινούς δήμους

Να συμπληρωθούν άμεσα οι κενές θέσεις αγροτικών γιατρών σε νησιά και μικρούς ορεινούς δήμους ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Επιστολή Πατούλη προς Κουρουμπλή για τους αγροτικούς γιατρούς σε νησιά και ορεινούς δήμους

Η επιστολή αναφέρει ότι έχουν φτάσει στην ΚΕΔΕ επιστολές δημάρχων από νησιά και μικρούς ορεινούς δήμους, με τελευταία αυτή του δημάρχου Αγκιστρίου, από τις οποίες προκύπτει η αδυναμία πλήρωσης των θέσεων των αγροτικών ιατρών.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τονίζει ο κ. Πατούλης, οι περιοχές αυτές να στερούνται παντελώς υπηρεσιών υγείας, μένοντας κυριολεκτικά στο 'έλεος του Θεού' κάτοικοι και επισκέπτες, ιδιαίτερα στη θερινή περίοδο, που παρατηρείται μεγάλη αύξηση του πληθυσμού. Οι συνθήκες που επικρατούν είναι τραγικές και οι συνέπειες αντανακλώνται τόσο στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας όσο και στο επίπεδο της τοπικής οικονομίας».

Ο κ. Πατούλης ζητά από τον υπουργό να προβεί «στις απαιτούμενες ρυθμίσεις και στη χορήγηση των κατάλληλων κινήτρων, όπως αυτά έχουν διατυπωθεί σε έγγραφα που έχουν αποστείλει προς το Υπουργείο τόσο η ΚΕΔΕ όσο και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, με σκοπό την πλήρωση των κενών αυτών θέσεων με ιατρικό προσωπικό, ώστε να αντιμετωπιστεί, επιτέλους, ριζικά το σχετικό πρόβλημα».

Διαβάστε επίσης:

Εφιαλτικό σενάριο: «Νησιά χωρίς εφημερίες» - Περικοπές στο πρόγραμμα σύμφωνα με την 2η ΥΠΕ