ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επανέρχεται η σύνταξη των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ με απόφαση Κουρουμπλή & Στρατούλη

Επανέρχεται η σύνταξη των 360 ευρώ στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ με απόφαση Κουρουμπλή & Στρατούλη

Την επαναφορά της σύνταξης στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ανακοίνωσαν την Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Το ποσό της σύνταξης αυτής, ανερχόταν σε 360 ευρώ που ελάμβαναν για χρόνια, Έλληνες και ομογενείς άνω των 67 ετών. Σε πρώτη φάση επανέρχονται τα 260 ευρώ και από τον Οκτώβριο του 2016, θα επανέλθει όλο το ποσό.

Να σημειωθεί ότι η σύνταξη αυτή, είχε καταργηθεί από 1/1/2013 κατόπιν εισήγησης του τότε Υπουργού Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας με τη θέσπιση υπερβολικά αυστηρών κριτηρίων που προέβλεπε ο Ν. 4093/2012.

Οι κ. Κουρουμπλής και Στρατούλης υλοποιώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για επαναφορά των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ ενημέρωσαν ότι:

• Οι αιτήσεις των δικαιούχων θα μπορούν να υποβληθούν μετά από δέκα ημέρες στον ΟΓΑ, ενώ από την 1η Οκτωβρίου του 2015 θα καταβάλλονται οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων .
• Από τον Οκτώβριο του 2015 θα δοθεί στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ ενώ από τον Οκτώβριο του 2016 η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη σύνταξη στο ποσό των 360 ευρώ.

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen