ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναδάκη, θα έχει την Τετάρτη 29 Ιουλίου, ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για να δρομολογηθεί η προκήρυξη των 4.500 θέσεων εργασίας υγειονομικού προσωπικού.

Κουρουμπλής: Εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας

Υπενθυμίζεται ότι τις συγκεκριμένες προσλήψεις είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, δήλωσε ότι το υπουργείο Υγείας προωθεί ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της υγείας, με τη δημιουργία 13.500 θέσεων (εκτός των 4.500 χιλιάδων), 24μηνης διάρκειας για 6 χρόνια. Το πρόγραμμα θα έχει ευρωπαϊκή στήριξη.

«Το σύστημα υγείας πάσχει στη στελέχωση γιατί έχουν φύγει χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνταξη» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι «το υπουργείο θα στηρίξει την παραγωγή φαρμάκου, τα φαρμακευτικά φυτά, τα ομοιοπαθητικά – γιατί η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Όσον αφορά στο ζήτημα των χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών, καθώς και στην υγειονομική περίθαλψη των αυξημένων ροών μεταναστών, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έτοιμες προτάσεις, τις οποίες έχει καταθέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Οι προτάσεις θα εξεταστούν από ευρωπαϊκή ομάδα εργασίας, μόλις κλείσει η συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.