ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Α. Γιαννόπουλος: Πολύ καλές οι συνθήκες στο Βοτανικό

Καμία σύγκριση με τις τραγικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Πεδίον του Άρεως δεν μπορεί να γίνει με το Βοτανικό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Α. Γιαννόπουλος: Πολύ καλές οι συνθήκες στο Βοτανικό

«Το υπουργείο Υγείας, με εκτελεστικό υγειονομικό βραχίονα το ΚΕΕΛΠΝΟ, δίνει το στίγμα της δημόσιας υγείας, το στίγμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ένα κοντέινερ στελεχωμένο με γιατρούς και η κινητή υγειονομική μονάδα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ καλύπτει και θα καλύψει όλες τις ανάγκες», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όσον αφορά την ειδική μέριμνα προς τα παιδιά, ο κος Γιαννόπουλος ανέφερε πως θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, καθώς στις χώρες προέλευσης των μεταναστών, όπως Αφγανιστάν και Συρία, δεν υπήρξε η απαιτούμενη κάλυψη. Θα δοθεί μάλιστα βιβλιάριο εμβολιασμών, το οποίο θα φέρουν τα παιδιά μαζί τους σε όποια χώρα κατευθυνθούν, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί κέντρο διέλευσης και όχι παραμονής για τον εν λόγω πληθυσμό.

Ο κος Γιαννόπουλο θέλησε να υπογραμμίσει, μέσα από το τηλεοπτικό βήμα που του δόθηκε, πως ο Βοτανικός δεν αποτελεί «υγειονομική βόμβα», καθώς αυτό το αίσθημα έχει επικρατήσει και εξαπλωθεί τον τελευταίο καιρό στις συνειδήσεις του κόσμου. «Οι άνθρωποι είναι πολύ καλά και αν κάποιος νοσεί, όπως και εμείς νοσούμε, παίρνουμε όλα τα μέτρα να διαγνώσουμε, να προφυλάξουμε, να θεραπεύσουμε», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή φαρμάκων στους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής
Την παραχώρηση του ΠΙΚΠΑ Λέρου ζητά για τους μετανάστες ο Κουρουμπλής
Μέτρα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών ζητημάτων στο Πεδίο του Άρεως