ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Κουρουμπλής στα εγκαίνια του νέου μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο Κοζάνης

Το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης "Μαμάτσειο", επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο τέως Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, υπό την διοργάνωση της 3ης ΥΠΕ, επίκεντρο της οποίας αποτέλεσε η λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου.

Ο Κουρουμπλής στα εγκαίνια του νέου μαγνητικού τομογράφου στο Μαμάτσειο Κοζάνης

Συγκεκριμένα μετά από προσπάθειες έξι μηνών, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εγκατάστασης του υπερσύγχρονου μαγνητικού τομογράφου και στελέχωσης της μονάδας με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (ραδιολόγους, ακτινολόγους, ακτινοθεραπευτές). Εντός της εβδομάδας αναμένεται η κατάθεση αιτήματος προς την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας για την έγκριση της άδειας λειτουργίας, ώστε το προσεχές χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου μαγνητικού τομογράφου που θα εξυπηρετεί όλα τα νοσοκομειακά ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας και θα καλύψει τις μεγάλες και εκτεταμένες ανάγκες της πολυπληθούς αυτής περιφέρειας.

Ο κ. Κουρουμπλής σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης τόνισε ότι «ακόμη και στο πλαίσιο της συμφωνίας υπάρχουν δρόμοι και δυνατότητες να γίνουν αλλαγές και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα αναχαίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και αναβάθμισης τομέων του δημόσιου χώρου όπως της Υγείας. Αποδεικνύουμε εν τοις πράγμασι ότι με τις 4.500 προσλήψεις με τις οποίες αιμοδοτούμε το σύστημα υγείας για φέτος και τη συνέχιση των προσλήψεων, τα επόμενα 4 χρόνια το σύστημα θα έχει ενισχυθεί με 20.000 προσλήψεις νέων επιστημόνων και επαγγελματιών υγείας. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η πίστη μας και η κοινωνία οφείλει να μας δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουμε αυτήν την προσπάθεια και στο τέλος της τετραετίας ας μας κρίνει και με τον πιο αυστηρό τρόπο».

Υπογράμμισε δε ότι «ο στρατηγικός μας στόχος είναι η αυτοδυναμία. Η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι ένα δείγμα της ποιότητας, του περιεχομένου και του στόχου του προγράμματος, γιατί πραγματικά η ελπίδα που εκπέμπει αυτή η προσπάθεια, απαιτεί χρόνο. Δεν μπορεί να μας ζητούν σε έξι μήνες να κάνουμε ο,τι δεν έκανε κανένα κόμμα για ολόκληρα χρόνια».

Διαβάστε ακόμη:

Νέο ΕΣΥ Κοινωνικής Προστασίας φέρνει ο Τσίπρας τα επόμενα χρόνια - Τι εξήγγειλε από την ΔΕΘ