ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία: Η χρήση πιστωτικών καρτών να γίνει με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο

Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία: Η χρήση πιστωτικών καρτών να γίνει με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο

Σε διευκρινήσεις αναφορικά με την χρήση πιστωτικών καρτών σε ιατρικές επισκέψεις και το ζήτημα που αναφύεται σχετικά με το ιατρικό απόρρητο, προχωρά η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (Ε.Ι.Ε).

Το θέμα της πληρωμής με πιστωτικές κάρτες δεν απασχολεί ιδιαίτερα την Εταιρεία, αναφέρει ο πρόεδρός της, ωστόσο ο κλάδος μαστίζεται από άλλα σοβαρά θέματα, όπως τεράστια υποστελέχωση και ανεργία, αφού η τελευταία προκήρυξη έγινε πριν 9 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε. Γρηγόρης Λέων: «Καταρχάς ένας σημαντικός αριθμός ιατροδικαστών στη χώρα μας εργάζονται στο δημόσιο (Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες, Πανεπιστήμια, ΕΣΥ) και έχουν υποστεί τις ίδιες δραματικές περικοπές στα εισοδήματά τους με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους. Ένας μεγάλος αριθμός νέων ιατροδικαστών παραμένει υποαπασχολούμενος ή άνεργος καθότι η τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε το 2006! Ένας στους δύο νέους ιατροδικαστές ήταν μέχρι πρόσφατα στη λίστα επικουρικών ιατρών του Υπουργείου Υγείας και είναι αδιανόητο ότι τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μία προκήρυξη για τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Τέλος η χώρα μας έχει τα λιγότερα ιδιωτικά ιατροδικαστικά ιατρεία, ενώ στην Αττική λόγω κρίσης αυτά έχουν μειωθεί σε αριθμό. Συνεπώς το συγκεκριμένο μέτρο ελάχιστα ενδιαφέρει τους Έλληνες ιατροδικαστές ως επαγγελματική ομάδα.

Οι ιατροδικαστές σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επιστήμη τους, καθώς και για την Ιατρική Δεοντολογία που αποτελεί τμήμα της εκπαίδευσής τους, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των Ελλήνων ασθενών. Γι' αυτό το λόγο και χαιρετίζουμε τη χθεσινή ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας ότι η εφαρμογή της χρήσης των πιστωτικών καρτών στα ιατρεία θα γίνει με πλήρη σεβασμό του ιατρικού απορρήτου.

Ζητούμε όμως από το Υπουργείο Υγείας να δείξει επιτέλους ενδιαφέρον και για τα ακανθώδη θέματα των ιατροδικαστών στην Ελλάδα».
Για αυτό το λόγο το Δ.Σ. της E.I.E. αναμένει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχετικά με την Ε.Ι.Ε.

Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία έχει ως σκοπό την προαγωγή της Ιατροδικαστικής στη χώρα μας και τον εκσυγχρονισμό στην εκπαίδευση του Έλληνα ιατροδικαστή με απώτερο στόχο την παροχή των βέλτιστων δυνατών υπηρεσιών στους πολίτες, στη δικαιοσύνη και στην ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά το πλαστικό χρήμα ευτελίζει την ιατρική λειτουργία