ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ηχηρό όχι και από τους Οδοντίατρους για το Ασφαλιστικό - Μετατρεπόμαστε σε είλωτες

Στην εξόντωση των επαγγελματιών επιστημόνων οι οποίοι μετατρέπονται σε είλωτες του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος υποχρεούμενοι να καταβάλουν εξωπραγματικές εισφορές και φόρους που φτάνουν και στο 65% του καθαρού εισοδήματός τους, αποσκοπεί το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, όπως εκτιμά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΑ στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου.

Ηχηρό όχι και από τους Οδοντίατρους για το Ασφαλιστικό - Μετατρεπόμαστε σε είλωτες

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΑ στην συνεδρίαση της 11ης Ιανουαρίου εξέτασε ενδελεχώς το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που παρουσίασε η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού κ. Κατρούγκαλου και με δύο λόγια, το απορρίπτει.

Αντί να αντιμετωπίζονται βασικές αιτίες της παθογένειας του ασφαλιστικού όπως οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, οι αναντιστοιχίες μεταξύ εισφορών και συντάξεων και βεβαίως τα μείζονα θέματα της ανεργίας και της υπογεννητικότητας, εφαρμόζεται η συνήθης φορομπηχτική λογική και όποιος αντέξει. Χωρίς μία μελέτη, χωρίς σχέδιο, τονίζει η ΟΣΑ.

Για τους Οδοντιάτρους της Αττικής δεν τίθεται καν θέμα συζήτησης αλλά μόνο αίτημα άμεσης απόσυρσης του σχεδίου αυτού.

Υποστηρίζουμε την απόφαση των δευτεροβάθμιων οργάνων των επιστημονικών συλλόγων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΔΣΑ και πορεία στο υπουργείο εργασίας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 12μμ και καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ & επιστημονικοί φορείς, απορρίπτουν το προσχέδιο για το ασφαλιστικό

Συνάντηση φορέων για το Ασφαλιστικό στα γραφεία του ΔΣΑ

Το ασφαλιστικό δίνει την χαριστική βολή και στους οδοντιάτρους...