ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τεχνική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό ανακοινώνει ο Κατρούγκαλος - Οι γιατροί υπαλληλοποιούνται λέει ο ΠΙΣ

Την έντονη αντίδρασή του για το προσχέδιο του Ασφαλιστικού, τόνισε προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, ενώ επανέλαβε, ότι το προσχέδιο αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεων τους.

Τεχνική Επιτροπή για το Ασφαλιστικό ανακοινώνει ο Κατρούγκαλος - Οι γιατροί υπαλληλοποιούνται λέει ο ΠΙΣ

Η Συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κατρούγκαλου και του Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων κράτησε δύο ώρες, με αντικείμενο της συζήτησης τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Αναλυτικά, η δήλωση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχαήλ Βλασταράκου ο οποίος έχει ως εξής:

«Στη σημερινή συνάντηση των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, διατύπωσα για μία ακόμη φορά τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, οι οποίες είναι πλέον γνωστές μέσα από τις ανακοινώσεις του Συλλόγου και βασίζονται στις συλλογικές αποφάσεις του Οργάνου μας. Επανέλαβα ότι το προσχέδιο για το ασφαλιστικό, έτσι όπως έχει παρουσιαστεί, αποτελματώνει κάθε ατομική δραστηριότητα και οδηγεί τον ιατρικό κόσμο σε υπαλληλοποίηση, σε μετανάστευση και τους στερεί τη δυνατότητα πληρωμής των εισφορών και άλλων υποχρεώσεων τους.

Από την πλευρά του ο Υπουργός ανακοίνωσε τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής επεξεργασίας των ρυθμίσεων του σχεδίου, η οποία θα αρχίσει να συνεδριάζει από τη προσεχή εβδομάδα με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. που συνεδριάζει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, θα αποφασίσει για περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

Στον Γ. Κατρούγκαλο σήμερα ο ΠΙΣ για το Ασφαλιστικό - Έντονες αντιδράσεις από όλους τους επιστημονικούς φορείς