ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χρηματοδότηση 35.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Κέντρα Αναφοράς, για θωράκιση της γρίπης

Με το ποσό των 35.000 ευρώ χρηματοδότησε το ΚΕΛΠΝΟ (μετά από απόφαση του ΔΣ του) τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς για τη Γρίπη (ΠΑΣΤΕΡ, Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το Κέντρο Αναφοράς Β. Ελλάδος) προκειμένου από σήμερα να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Χρηματοδότηση 35.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα Κέντρα Αναφοράς, για θωράκιση της γρίπης

Αυτό ανακοινώνει το γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος που είχαν ως συνέπεια την οικονομική επιβάρυνση των πολιτών που απευθύνονταν στο ΕΣΥ.

Εν τω μεταξύ, όπως είναι γνωστό, μέχρι σήμερα το κόστος της ειδικής εξέτασης για την ανίχνευση του ιού Η1Ν1 το πλήρωναν οι ασθενείς από την τσέπη τους. Χθες, ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός έδωσε εντολή στη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ το εν λόγω κόστος για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας να το αναλάβει ο Οργανισμός.

Εν τω μεταξύ, χθες ένας ακόμη ασθενής κατέληξε από τον ιό της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 14 νεκρούς, ενώ τρία νέα κρούσματα νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Συνολικά σε ΜΕΘ από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 101 άτομα.

Διαβάστε ακόμη:

Για λιγότερο από 200.000 ευρώ έκθετη η χώρα στην γρίπη - Στον ΕΟΠΥΥ το κόστος για την ανίχνευση του ιού στο ΕΣΥ

14 νεκροί από την γρίπη, τρία νέα κρούσματα σε ΜΕΘ μεταξύ των οποίων ένα 2χρονο