ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κατάληψη στο υπ. Εργασίας από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν την Δευτέρα, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Ι.Σ.Α. στο γραφείο του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Νίκου Φράγκου.

Κατάληψη στο υπ. Εργασίας από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

Προηγήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας με την συμμετοχή μελών του ιατρικού κόσμου και εκπροσώπων επιστημονικών ενώσεων και φορέων.

«Δε θα υποχωρήσουμε θα δώσουμε μάχη για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ταφόπλακα για τον κλάδο μας», τόνισαν οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων και των Ιατρικών Συλλόγων. Τόσο οι γιατροί, όσο και οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων, αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο, δημιουργεί συνθήκες για έναν τόπο συνταξιούχων, καλλιεργεί την μαύρη εργασία και την μετανάστευση.

Εξάλλου, την ανάγκη να παραμείνει ανεξάρτητο το Ταμείο των υγειονομικών, το ΕΤΑΑ, το οποίο παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εν τούτοις εξακολουθεί να είναι βιώσιμο, την ώρα που το 30% των αυτοαπασχολούμενων ιατρών αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος ο οποίος συναντήθηκε στις 12.30 μ.μ., με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε ακόμη:

Βλασταράκος προς Τσίπρα: Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ αφού το 30% των γιατρών δεν πληρώνει τις εισφορές του