ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σύσκεψη Επιστημονικών Φορέων την Τετάρτη στον ΠΙΣ - Κλειστά τα γραφεία των Συλλόγων την Πέμπτη

Σύσκεψη των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων της χώρας πραγματοποιείται αύριο, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 12.30 μ.μ., στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Σύσκεψη Επιστημονικών Φορέων την Τετάρτη στον ΠΙΣ - Κλειστά τα γραφεία των Συλλόγων την Πέμπτη

Μετά τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, αλλά και τη σημερινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό, οι Πρόεδροι των Επιστημονικών Φορέων θα καθορίσουν τις περαιτέρω δράσεις τους ενάντια στο συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 28.1.2016 τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας παραμένουν κλειστά εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, στις 28 και 29 Ιανουαρίου οι γιατροί όλης της χώρας θα απέχουν από κάθε γραφειοκρατική διαδικασία (συμμετοχές σε επιτροπές πλην ΑΜΕΑ, γνωματεύσεις, πιστοποιητικά κλπ).

Στη 1 και στις 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί θα απέχουν από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στις 4 του μήνα θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ μαζί με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς.

Χθες, ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε την ανάγκη να παραμείνει ανεξάρτητο το Ταμείο των υγειονομικών, το ΕΤΑΑ, το οποίο παρότι δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ ως χρηματοδότηση, εξακολουθεί να είναι βιώσιμο, την ώρα που το 30% των αυτοαπασχολούμενων ιατρών αδυνατεί σήμερα να καταβάλει τις ήδη ισχύουσες εισφορές.

Ο κ. Βλασταράκος, τόνισε ακόμη στον πρωθυπουργό, ότι το νομοσχέδιο, αποδυναμώνει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας, αυξάνει την παραοικονομία και οδηγεί στην ανεργία, την υπαλληλοποίηση και την μετανάστευση το πιο αξιόμαχο ιατρικό προσωπικό της χώρας.

Διαβάστε ακόμη:

Την απόσυρση του νομοσχεδίου-έκτρωμα ζητά ο ΙΣΑ

Βλασταράκος προς Τσίπρα: Να παραμείνει ανεξάρτητο το ΕΤΑΑ αφού το 30% των γιατρών δεν πληρώνει τις εισφορές του