ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υποστελέχωση και εξουθένωση τα θέματα στην συνάντηση ΔΣ ΣΥΝΟΨΥΝΟ με τον διοικητή του Δαφνί

Τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους νοσηλευτές ψυχιατρικής υγείας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, στην χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ.ΨΥ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ με το Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής “ΔΑΦΝΙ” κ. Παύλου Βλάση.

Υποστελέχωση και εξουθένωση τα θέματα στην συνάντηση ΔΣ ΣΥΝΟΨΥΝΟ με τον διοικητή του Δαφνί

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η τραγική υποστελέχωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου από νοσηλευτές καθώς και η καθημερινή επιβάρυνσή τους με αλλότρια καθήκοντα, όπως η φύλαξη των ασθενών.

Η επίλυση των παραπάνω αιτημάτων κρίνεται ιδιαιτέρως επιτακτική καθότι έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία και οι συνάδελφοί μας, όπως σημείωσαν οι εργαζόμενοι, βρίσκονται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), με μεγάλη επιβάρυνση της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και ήταν κοινή η διαπίστωση ότι τα παραπάνω θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης. Δόθηκε η διαβεβαίωση απο το Διοικητή ότι θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εξεύρεση λύσεων και ζητήθηκε η συνεισφορά του συλλόγου μας σε αυτήν την κατεύθυνση μέσω της υποβολής σχετικών προτάσεων.