ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, αντίθετη στην μετατόπιση των δαπανών των Δομών Υγείας στους Δήμους

Την κάθετη αντίθεσή της στην μετατόπιση της κάλυψης των λειτουργικών δαπανών των Δομών Υγείας στους Δήμους, δηλώνει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ).

Η ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, αντίθετη στην μετατόπιση των δαπανών των Δομών Υγείας στους Δήμους

Στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Μέτρα για την Επιτάχυνση του Κυβερνητικού Έργου κι άλλες διατάξεις" του Υπουργείου Υγείας, η Κυβέρνηση, όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, προωθεί την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού των Δήμων για την κάλυψη όλων των δαπανών των Δημοσίων Δομών Υγείας (Νοσοκομεία, Μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας, κ.λ.π.).

Με αυτό το σχέδιο νόμου, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ, η κυβέρνηση δηλώνει εμπράκτως ότι αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές δαπάνες του Συστήματος Υγείας και κατ΄ επέκταση να προσφέρει στους πολίτες της χώρας το δικαίωμα στην υγείας.

Η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ καταγγέλει την συγκεκριμένη τροπολογία, ζητά την απόσυρσή της, ενώ αναφέρει ότι θα σταθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει, φρουρός του πολύτιμου αγαθού της υγείας για τους συνανθρώπους μας και δεν θα επιτρέψουμε καμία έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Διευκρινήσεις της ηγεσίας υπ. Υγείας για την χρηματοδότηση των δομών υγείας από τους Δήμους