ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκκληση Πατούλη από την Ν. Υόρκη: Οι ομογενείς, να στηρίξουν του Έλληνες γιατρούς

Τους άξονες συνεργασίας, με τον ιατρικό κόσμο της ομογένειας, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ο οποίος μίλησε χθες, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ., της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρίας Νέας Υόρκης.

Έκκληση Πατούλη από την Ν. Υόρκη: Οι ομογενείς, να στηρίξουν του Έλληνες γιατρούς

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, τόνισε την σπουδαιότητα, το συμβολισμό και το ουσιαστικό περιεχόμενο, της Αδελφοποίησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκη, η οποία είναι η μεγαλύτερη και αρχαιότερη εταιρεία της Ομογένειας.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που περνάει η Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού ζητήματος και ζήτησε τη στήριξη της ομογένειας, για τους γιατρούς που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο ή περαιτέρω εκπαίδευση στη Νέα Υόρκη, την εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών, για Κοινωνικά Ιατρεία και φαρμακεία της χώρας καθώς και την ανάληψη δράσεων, για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού, με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας. Ακόμη παρουσίασε τις δράσεις του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και τη μάχη που δίνει για την στήριξη των ανασφάλιστων και των αναξιοπαθούντων ελλήνων.

«Τα τελευταία χρόνια πατρίδα μας, μαστίζεται από μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία έχει οδηγήσει σε μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Οι κατά κεφαλή δαπάνες για την υγεία είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ. Η δραματική υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας είχε τραγικές επιπτώσεις στο επίπεδο υγείας του ελληνικού λαού. Δυστυχώς τα μέτρα που επεβλήθησαν από τα μνημόνια, ακολουθούσαν μια λογιστική και εισπρακτική πολιτική αγνοώντας ότι στην υγεία διακυβεύονται ανθρώπινες ζωές και αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο ,για χάραξη κάθε πολιτικής σε αυτόν τον τομέα», επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Νέας Υόρκης, αναφέρθηκαν στις δυνατότητες στήριξης της Ομογένειας καθώς και στην εποικοδομητική συνεργασία, με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, σε ζητήματα που αφορούν τους παρακάτω άξονες:

- Στήριξη των νέων γιατρών που αναζητούν δυνατότητες εξειδίκευσης και περαιτέρω εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη καθώς επίσης και επαγγελματικές διεξόδους.

- Εξασφάλιση φαρμακευτικών ειδών και αναλώσιμων υλικών για Νοσοκομεία, Κοινωνικά Ιατρεία και Δημοτικά Ιατρεία της χώρας

- Δυνατότητα Ελλήνων Γιατρών της Ομογένειας, για εθελοντική συμμετοχή στα Κοινωνικά ιατρεία της χώρας

- Ανάληψη από κοινού δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων Ελληνισμού με την συνεργασία και άλλων φορέων της Ομογένειας

- Διευκόλυνση ασθενών με ιδιαίτερα προβλήματα Υγείας που επιθυμούν να νοσηλευθούν τη Νέα Υόρκη

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Υποχρηματοδότηση, ΕΣΥ που καταρρέει, μετανάστευση «μυαλών», προσφυγικό: Αλήθεια η Ελλάδα γιορτάζει;

Πατούλης για πρόσφυγες: Ανάγκη για εθνικό σχεδιασμό, με οργανωμένο υγειονομικό δίκτυο