ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Προσλήψεις σε ΜΕΘ: Θυμικό και έλλειψη ψυχραιμίας μπλοκάρουν έναν σημαντικό διαγωνισμό

Είναι πραγματικά κρίμα, το θυμικό ενός στελέχους της κυβέρνησης αλλά και η έλλειψη ψυχραιμίας να καταστρέψει τώρα στο παραπέντε, έναν πολύ σημαντικό διαγωνισμό που αφορά στην υγεία και μάλιστα στις προσλήψεις σε κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας στο ΕΣΥ.

Προσλήψεις σε ΜΕΘ: Θυμικό και έλλειψη ψυχραιμίας μπλοκάρουν έναν σημαντικό διαγωνισμό

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Μιλάμε φυσικά για τις περίφημες προσλήψεις – τις 100 πρώτες – σε κλίνες ΜΕΘ από ένα σύνολο 500 προσλήψων (γιατρών και νοσηλευτών) διαγωνισμό τον οποίο αξιολογεί το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ο διαγωνισμός έχει γίνει πλέον «μπαλάκι», και φοβούμαστε ότι μπορεί και να ακυρωθεί.

Το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή καταφέρθηκε εναντίον του ΚΕΕΛΠΝΟ για λάθη στην αξιολόγηση των φακέλων, ενώ το Σαββατοκύριακο το θέμα ξεχείλωσε για τα καλά όταν ο «λαλίστατος» (όταν αποφασίσει να μιλήσει) αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης λογομάχησε με τον αντιπρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη με φόντο τις αποκαλύψεις του διαδικτυακού Βήματος σχετικά με το θέμα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έκανε λόγο για παραποίηση της λίστας με τις προσλήψεις από την πλευρά του Παύλου Πολάκη και μάλιστα από μία μετακλητή υπάλληλο η οποία εργάζεται στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού και η οποία δεν είχε κανένα λόγο να το πράξει.

Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να παίζει με την υγεία και με την εργασία του κόσμου, ειδικά σε τόσο δύσκολες συνθήκες βαθειάς ανεργίας και βαθειάς κρίσης που βιώνει η χώρα και οι Έλληνες και να κρύβεται πίσω από συνθήματα του τύπου «τέλος στην διαφθορά και ήρθε η ώρα της διαφάνειας».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ας τοποθετηθεί συγκεκριμένα και ψύχραιμα για ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί πολύ τους πολίτες αλλά και τους υγειονομικούς: για την κάλυψη θέσεων σε κλίνες ΜΕΘ, ένα ζήτημα τόσο σημαντικό για το οποίο μάτωσε η δημόσια υγεία τον χειμώνα με αφορμή τα περιστατικά γρίπης που είχαμε, με αποτέλεσμα να δημιουργείται καθημερινά ουρά τουλάχιστον 50 ατόμων σε ΜΕΘ, εξαιτίας των ελλείψεων που έχει δημιουργήσει η υποστελέχωση.

Με την στάση της αυτή επιπλέον, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δίνει για ακόμη μία φορά τροφή στην Αντιπολίτευση, να μιλήσει για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» όπως τόνισε χθες χαρακτηριστικά ο ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Και εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει εμπιστοσύνη σε έναν Οργανισμό (όπως το ΚΕΕΛΠΝΟ) προκειμένου να πραγματοποιήσει την αξιολόγηση των αιτημάτων αυτών, ας μην ανέθετε την δουλειά.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, και λίγη παραπάνω σοβαρότητα δεν βλάπτει!

Διαβάστε ακόμη:

Ο Πολάκης, οι λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και η μετακλητή υπάλληλος: Ένα κουβάρι που ζητά λύση