ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κρίση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Αθαν. Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγει σήμερα ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος προκειμένου να προσβάλει την υπουργική απόφαση με την οποία παύεται από την προεδρία του φορέα.

Κρίση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Αθαν. Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ο κ. Γιαννόπουλος θα αξιοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα που του δίνει την δυνατότητα ο νόμος (ασφαλιστικά μέτρα και Συμβούλιο της Επικρατείας) προκειμένου να στηρίξει την θέση του, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την άδικη παύση του από την προεδρία του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς.

Άδικη, καθώς σε όλη την διάρκεια της θητείας του ο κ. Γιαννόπουλος στήριξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, (να σημειώσουμε ότι τοποθετήθηκε από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο) δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα ενώ υποδειγματική ήταν η στάση του και στο προσφυγικό ζήτημα, με άπειρες επισκέψεις σε όλα τα hot spots και στα σημεία που βρίσκονται οι πρόσφυγες. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι όταν όλοι μιλούσαν για υγειονομική βόμβα εξαιτίας των αυξημένων προσφυγικών ροών, ο κ. Γιαννόπουλος από την πρώτη στιγμή, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα, παίρνοντας θέση συγκεκριμένη, επισημαίνοντας, ότι δεν υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, λήγει σήμερα και η 24ωρη προθεσμία που έχει θέσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να υποβάλλουν την παραίτησή τους τα μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι όποιος δεν θα παραιτηθεί θα παυτεί και θα αντικατασταθεί και εδώ βεβαίως γεννάται το ερώτημα, πως είναι δυνατόν, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαιτεί να παραιτηθούν τα μέλη που τοποθετήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το onMed μίλησε με ορισμένα μέλη του ΔΣ, τα οποία δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν και ότι δεν τους ζητήθηκε κάτι τέτοιο.
Μάλιστα απηύθυναν το εύλογο ερώτημα, «γιατί να παραιτηθούμε, εμάς δεν μας τοποθέτησε η Ν. Δημοκρατία».

Εξάλλου χθες το απόγευμα, δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η υπουργική απόφαση με την οποία τοποθετείται στην θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ ο αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Ο κ. Ρόζενμπεργκ είναι ιδρυτής και επί πολλά έτη πρόεδρος των Ελλήνων “Γιατρών του Κόσμου”. Από το 2007, διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών “Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας”.

Ένα ερώτημα που κυριαρχεί τώρα είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον διαγωνισμό για την στελέχωση ΜΕΘ, καθώς η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει οριστεί για την Παρασκευή 6 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη:

Εκδόθηκε η απόφαση για την τοποθέτηση του Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αθ. Γιαννόπουλος: «Θα χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα»

Ο ΙΣΑ στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις ΜΕΘ, με φόντο την θυσία του Αθαν. Γιαννόπουλου