ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι νομικές διαδικασίες των μελών του ΔΣ και οι επίμαχοι φάκελοι των νοσηλευτών στα χέρια της ηγεσίας

Με την αντικατάσταση, χθες το βράδυ, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζεται η ιστορία του πολύπαθου υγειονομικού Οργανισμού, με απρόβλεπτες εξελίξεις.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι νομικές διαδικασίες των μελών του ΔΣ και οι επίμαχοι φάκελοι των νοσηλευτών στα χέρια της ηγεσίας

Απρόβλεπτες, καθώς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τα πράγματα θα ηρεμήσουν τώρα που άλλαξαν ορισμένα μέλη του ΔΣ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Διότι, πώς είναι δυνατόν, να μην κινηθούν νομικά τρία μέλη, τα οποία αντικαταστάθηκαν, μεταξύ των οποίων ο πιο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή κ. Μπάμπης Κουνέλης, ο οποίος μέχρι τελευταία στιγμή είχε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ότι δεν θα αντικατασταθεί. Και γιατί όταν η πολιτική ηγεσία μιλάει για αντικατάσταση, να αφήνει στην θέση της για παράδειγμα, την σύζυγο του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη (Ευσταθία Πανοτοπουλου). Γιατί χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά; Κάτι σαν Κράμερ εναντίον Κράμερ θυμίζει η ιστορία αυτή, δεν νομίζετε;

Από την πλευρά του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Αθανάσιου Γιαννόπουλου, τώρα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει σήμερα, Παρασκευή, ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ προκειμένου να προσβάλλει την απόφαση με την οποία παύεται από την θέση του προέδρου.

Εν τω μεταξύ, ερώτημα προκαλεί το γεγονός, ότι ενώ οι φάκελοι με τα ονόματα των γιατρών έχουν επιστρέψει στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οι φάκελοι με τα ονόματα των νοσηλευτών - νοσηλευτριών βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας. Όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός για την στελέχωση των ΜΕΘ οδεύει προς επαναπροκήρυξη, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ η οποία θα εξέταζε την πορεία του διαγωνισμού.

Και όλα αυτά την ώρα, που η δημόσια υγεία, έχει ανάγκη περισσότερα από ποτέ αυτόν τον διαγωνισμό.

Επιστολή Λίνας Στουρνάρα στον Ξανθό

Εν τω μεταξύ, η σύζυγος του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κυρία Λίνα Νικολοπούλου Στουρνάρα σε επιστολή της προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, αναφέρεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και στην εμπλοκή της με αφορμή την διαφημιστική εκστρατεία που υλοποίησε και για την οποία κατηγορείται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

572b2b3a158c5

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«ΘΕΜΑ: ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Την 12η Απριλίου 2016 γνωστοποιήθηκε ανεπίσημα στον τύπο η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μελών της διοίκησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) για απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ως αποτέλεσμα σχετικού πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.).

Νωρίτερα, σε συνέντευξη τύπου στις 10 Δεκεμβρίου 2015, κατόπιν διαρροής του σχετικού πορίσματος του Σ.Ε.Υ.Υ.Π. σε έντυπο και σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο ίδιος είχατε αποσαφηνίσει ότι ο έλεγχος αφορά στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και όχι στις εταιρείες-αναδόχους, που κατόπιν διαγωνισμού ανέλαβαν με νόμιμες συμβάσεις να υλοποιήσουν τα υπό έλεγχο έργα. Ως εκ τούτου, παρότι στο εν λόγω δημοσίευμα υπήρξαν βαριές συκοφαντικές κατηγορίες για το πρόσωπό μου και ψευδείς πληροφορίες για έργο που είχε επιτυχώς ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από την ένωση εταιρειών ανάδοχο του έργου, στην οποία συμμετείχε η εταιρεία μου MINDWORK, δηλαδή την AGENDA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.-MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ε.Π.Ε., δεν θεώρησα απαραίτητη την παρέμβασή μου, προκειμένου να δώσω απάντηση στις κατηγορίες. Ιδιαίτερα μετά τη δική σας διαβεβαίωση κατά τη συνέντευξη τύπου, θεώρησα ότι κατά τον ενδελεχή έλεγχο η αλήθεια θα τεκμηριωθεί και οι ψευδείς κατηγορίες θα καταρριφθούν.

Δυστυχώς σε πολλά από τα δημοσιεύματα, που αναπαρήγαγαν την είδηση για την ποινική δίωξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την περασμένη εβδομάδα, πέραν από πρωτοφανή ψεύδη που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες, γίνεται εκ νέου ψευδής αναφορά στο πρόσωπό μου, ως νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ΜINDWORK, ότι δήθεν παλαιότερα έχω καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και κατά συνέπεια δεν έπρεπε να συμμετέχω στο διαγωνισμό.

Αυτό είναι ψευδές και συκοφαντικό και βλάπτει εμένα και την οικογένειά μου. Σας γράφω λοιπόν για να αποκαταστήσω την αλήθεια και δηλώνω υπεύθυνα ότι το ποινικό μου μητρώο είναι λευκό και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε μία καταδίκη φυλάκισης δύο μηνών το 1981 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο για μη έγκαιρη καταβολή των προσωπικών μου εισφορών στο τότε Ταμείο Εμπόρων (ΤΑ.Ε.), δηλαδή 35 χρόνια πριν, όταν ήμουν φοιτήτρια. Η καταδίκη εκείνη έχει παραγραφεί προ πολλών ετών, πολύ πριν συσταθεί η εταιρεία μου MINDWORK BUSINESS SOLUTIONS ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Ε.Π.Ε. και αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίον δεν ισχύει η κατηγορία ότι έπρεπε να αποκλειστώ από τη σχετική σύμβαση, που αναφέρεται στο πόρισμα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.

Οφείλω να τονίσω ότι το έργο που έχει παραδοθεί στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. είναι υποδειγματικό, με πολλά και πολυδιάστατα παραδοτέα, διαφημιστική εκστρατεία στα Μέσα μαζικής Επικοινωνίας (Μ.Μ.Ε.) που ξεπέρασε κατά πολύ τις συμβατικές υποχρεώσεις της ένωσης εταιρειών-αναδόχου και έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Είναι υποχρέωσή μου να δηλώσω την αλήθεια και να διαφυλάξω από ανυπόστατους και δόλιους ισχυρισμούς την τιμή μου και την τιμή της οικογένειάς μου. Να προστατεύσω τους εργαζόμενους της εταιρείας, τη φήμη και το έργο της. Να τιμήσω τους πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας για την εμπιστοσύνη τους.

Οφείλω επίσης να σας γνωστοποιήσω ότι θα κινηθώ δικαστικά εναντίον όλων των προσώπων που θα επιχειρήσουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να βλάψουν εμένα, την οικογένειά μου και την εταιρεία μου. Επίσης, θα γνωστοποιήσω την επιστολή αυτή στους εργαζόμενους της εταιρείας μου, στους πελάτες και τους συνεργάτες μου, καθώς και σε όσα Μ.Μ.Ε. έχουν διασπείρει ψευδείς πληροφορίες για το πρόσωπό μου.
Πιστεύω στην αφοσίωσή σας στο καθήκον,
Μετά τιμής,

Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα»

nea dimokratia

Σκληρή δήλωση της Ν. Δημοκρατίας

Με σκληρή γλώσσα για την Αριστερά και τις μεθόδους της, με αφορμή την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μίλησε ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.

Τόνισε μεταξύ άλλων:

- Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι Ν.Π.Ι.Δ., που ιδρύθηκε με το Νόμο 2071/92 και λειτουργεί από το 1992.

- στη διάταξη του άρθρου 4 (παρ. 1 περ. α΄ και β΄) του Π.Δ. 358/1992 προβλέπεται, υποχρεωτικά, 3ετής θητεία της εκάστοτε Διοίκησης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

- Η προηγούμενη απόφασή του Υπουργού Υγείας, που εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2015, για το διορισμό της Διοίκησης Αθ. Γιαννόπουλου, είχε λάβει υπ’ όψιν και εφάρμοσε τη διάταξη της παρ. 6 του άρθρου 13 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, στην οποία προβλέπεται ότι: “Όταν ο νόμος προβλέπει θητεία για τα μέλη του συλλογικού οργάνου, η αντικατάσταση μέλους πριν από τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή μόνο για λόγον αναγόμενο στην άσκηση των καθηκόντων του, ο οποίος και πρέπει να βεβαιώνεται στη σχετική πράξη». Φυσικά, η διάταξη αυτή τότε εξυπηρετούσε ευνόητους (“συγκυβερνητικούς») λόγους. Αντίστοιχη επίκληση γίνεται και στην σημερινή απόφαση του υπουργού και αναπληρωτή υπουργού, προκειμένου να αιτιολογηθεί η αποπομπή Γιαννόπουλου.

Η παύση της Διοίκησης Γιαννόπουλου και η διαδικασία ορισμού νέας Διοίκησης ούτε διαφανής μα ούτε και νόμιμη είναι.

Ας καταλάβει ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, ότι η νομιμότητα δεν εφαρμόζεται à la carte. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι ας πάρουμε ένα μάθημα ότι για την Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ διαφάνεια σημαίνει κακοποίηση όχι μόνο της Νομιμότητας αλλά και της Λογικής.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο ΔΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Πρόκληση της ηγεσίας του υπ. Υγείας να αντικαταστήσει συνεργάτη του Παν. Κουρουμπλή

Κρίση ΚΕΕΛΠΝΟ: Στο ΣτΕ ο Αθαν. Γιαννόπουλος - Τα μέλη του ΔΣ καλούνται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους