ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει απόφαση που δικαιώνει τον Αθ. Γιαννόπουλο - Υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων

Δεν υπάρχει απόφαση που να δικαιώνει τον πρώην Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά μόνο αίτηση αναστολής προς το ΣτΕ για την οποία δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης, ενώ η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 31.05.2016, τονίζει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, η οποία κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων. 

Υπ. Υγείας: Δεν υπάρχει απόφαση που δικαιώνει τον Αθ. Γιαννόπουλο - Υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων

Είναι γεγονός ότι από το πρωί της Παρασκευής, κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες και διαρροές (και από το δικαστικό ρεπορτάζ) ότι αναμενόταν σήμερα Παρασκευή η πρωτόδικη απόφαση του ΣτΕ και η οποία ήταν θετική για τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το υπ. Υγείας σχετικά με το θέμα της πρωτόδικης απόφασης από το ΣτΕ έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την Κυβέρνηση, αντικατέστησε πρόσφατα τον Πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, με στόχο τη διοικητική, λειτουργική και θεσμική εξυγίανση ενός φορέα πολύ κρίσιμου για τη Δημόσια Υγεία με παρελθόν όμως, αδιαφανούς διαχείρισης, ευνοιοκρατίας, πελατειακών σχέσεων, κομματικών διορισμών και διαφθοράς. Ήδη, έχουν αποσταλεί στη Δικαιοσύνη πορίσματα ελέγχου και έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις στο Γενικό Διευθυντή και σε μέλη των προηγούμενων Διοικήσεων. Ήταν αναμενόμενο ότι ο «σκληρός πυρήνας» του ΚΕΕΛΠΝΟ - με τις γνωστές διασυνδέσεις του με ορισμένα ΜΜΕ- θα αντιδρούσε με κάθε τρόπο.

Είναι επίσης εμφανής ο πανικός ενός ολόκληρου συστήματος που απειλείται από την ισχυρή πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος και η απόδοση ευθυνών και να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η διαφάνεια, η αξιοκρατία και η επιστημονική εγκυρότητα στη λειτουργία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η προσπάθεια, όμως, να ποινικοποιηθεί η νόμιμη πολιτική διαδικασία αλλαγής Προέδρου και ΔΣ σε ένα φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας, ξεπερνά κάθε όριο θρασύτητας και προκλητικότητας. Πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν υπήρξε απόφαση Δικαστηρίου που «δικαιώνει» τον πρώην Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ . Η αλήθεια είναι ότι τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Υπάρχει αίτηση αναστολής προς το ΣτΕ για την οποία δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης ενώ η αίτηση ακύρωσης θα εκδικαστεί στις 31.05.2016.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που αφενός δημιουργεί κλίμα επηρεασμού της Δικαιοσύνης και προεξόφλησης των αποφάσεών της και αφετέρου υπηρετεί ένα σχέδιο απαξίωσης της πολιτικής ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης αλλά και υπονόμευσης του αδιαμφισβήτητου κύρους και της αξιοπιστίας του νέου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν πολιτικές δυνάμεις ή πολιτικά πρόσωπα που θα συνεργήσουν σε μια τέτοια απαράδεκτη και προκλητική παρέμβαση της οποίας ο βασικός στόχος είναι η συγκάλυψη και προστασία ενός ανυπόληπτου και διαβλητού συστήματος εξουσίας που τώρα αλλάζει οριστικά».

Διαβάστε ακόμη:

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή του Αθ. Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ