ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης: Πάνω από 50% οι ελλείψεις σε προσωπικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και κατόπιν στην έδρα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Νοσοκομείο «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης: Πάνω από 50% οι ελλείψεις σε προσωπικό

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τα εξουθενωτικά ωράρια εργασίας, την αναστολή προγραμματισμού των καλοκαιρινών αδειών στους νοσηλευτές και τις ελλείψεις προσωπικού σε περισσότερο από το 50% των θέσεων ειδικότητας.

«Η έλλειψη προσωπικού είναι πολύ μεγάλη. Το νοσοκομείο δουλεύει σήμερα με το μισό προσωπικό που κανονικά θα έπρεπε να έχει. Οι εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολες. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πάρουν ρεπό και είναι πολύ δύσκολο να προγραμματιστούν οι καλοκαιρινές άδειες. Είναι, άλλωστε, ανάγκη των εργαζομένων να πάρουν τουλάχιστον 10 ημέρες άδεια το καλοκαίρι» σύμφωνα με τη διευθύντρια της νοσοκομειακής υπηρεσίας του νοσοκομείου Πολυξένη Λαοπούλου.

Το νοσοκομείο «οδηγείται σε αφανισμό και σε κλείσιμο κλινικών» αναφέρει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και πρόεδρος της ΕΔΟΕΘ Πέτρος Κετικίδης, και στέλνει μήνυμα: «Κινδυνεύουν οι ασθενείς από την έλλειψη προσωπικού στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", λόγω της ελλιπούς νοσοκομειακής κάλυψης».

Οι νοσηλευτές από την πλευρά τους δηλώνουν ότι είναι στα όριά τους. «Η κατάσταση έχει φθάσει στα όριά της. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Τα προβλήματα είναι τεράστια και κάθε μέρα δουλεύουμε στα όριά μας» σημειώνει ο νοσηλευτής Νικόλαος Τσίγκας.

Διαβάστε επίσης:

ΑΧΕΠΑ: Χειρουργεία μόνο για όσους έχουν χρήματα να αγοράσουν τα υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ