ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Αρχής γενομένης από σήμερα, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης προχωρούν σε επταήμερη αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή από την εξυπηρέτηση μεταφοράς από το νοσοκομείο και την εξυπηρέτηση των επανεξετάσεων.

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Μόνο τρία ασθενοφόρα είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή για τη Χαλκιδική, εν μέσω τουριστικής περιόδου, για να εξυπηρετηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που αναμένονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικά κωλύματα και καθυστερήσεις.

Αφορμή για τις νέες κινητοποιήσεις είναι το ζήτημα των αδειών άσκησης επαγγέλματος των οδηγών ασθενοφόρων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων, κ. Χρήστος Αγγελίδης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τους λόγους της κινητοποίησης: «Αυτή τη φορά, το θέμα είναι θεσμικό» αναφέρει ο κ. Αγγελίδης. Τον Αύγουστο του 2015, με προεδρικό διάταγμα και με απόφαση του τότε αναπληρωτή υπουργού, κ. Ξανθού, είχε εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος για όσους οδηγούς έχουν περάσει από την απαραίτητη εκπαίδευση της σχολής του ΕΚΑΒ. Οδηγοί από τα νοσοκομεία που δεν είχαν άδεια άσκησης επαγγέλματος τοποθετήθηκαν από το υπουργείο σε θέσεις εξυπηρέτησης επειγόντων περιστατικών. Προτάθηκε τον περασμένο Οκτώβρη να περάσουν οι οδηγοί από εκπαίδευση εντός 8μήνου ώστε να είναι σε θέση να αποκτήσουν την άδεια, ωστόσο αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Κατά την επταήμερη αποχή τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά, επισημαίνει ο κ. Αγγελίδης, καθώς το ΕΚΑΒ βρίσκεται ήδη στα όρια ασφαλείας του.

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας έχει προγραμματίσει συνάντηση για την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να αποφασιστεί εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.