ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χρήστος Κέλλας: Ευθύνη της κυβέρνησης οι εικόνες αποσάθρωσης των μονάδων υγείας

Για εγκατάλειψη των δομών υγείας και απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος περιόδευσε μαζί με τον βουλευτή Ν. Θεσπρωτίας, κ. Βασίλη Γιόγιακα και μέλη του τομέα υγείας, σε μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του Πειραιά.

Χρήστος Κέλλας: Ευθύνη της κυβέρνησης οι εικόνες αποσάθρωσης των μονάδων υγείας

Τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ επισκέφθηκαν την μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Πειραιά, τα πολυιατρεία της Μεγαλόχαρης, και την μονάδα υγείας του ΠΕΔΥ Δραπετσώνας.

Συναντήθηκαν με ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Κέλλας αναφέρθηκε στην εικόνα αποσάθρωσης που επικρατεί στις δομές υγείας, ως αποτέλεσμα υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, «μια εικόνα παρόμοια με αυτή που συναντούμε στις περισσότερες πόλεις της επικράτειας» όπως είπε.

«Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός της έλλειψης καθαριστριών σε όλες τις μονάδες υγείας της Β’ ΔΥΠΕ από αρχές Μαρτίου, με αποτέλεσμα εικόνες τριτοκοσμικές , που δεν ταιριάζουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η εγκατάλειψη του συστήματος υγείας από την Κυβέρνηση, είναι ολοφάνερη. Δυστυχώς η εξαπάτηση των πολιτών με μοναδικό κίνητρο το λάφυρο της καρέκλας, έχει οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα την καθημερινότητά τους και αντιλαμβάνονται πλέον, πως θα πρέπει να παρακαλούν να μην αρρωστήσουν. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στο δρόμο της απαξίωσης της Δημόσιας Υγείας. Έστω και τώρα, στο σημείο μηδέν, κάποια στελέχη της κυβέρνησης θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους και να δουλέψουν. Ειδάλλως, την ευθύνη φέρει ακέραια ο Πρωθυπουργός» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ.