ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων διαψεύδει τον Γ. Πατούλη: Δεν υπάρχει κατάληψη

Διαψεύδει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» την καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ότι υπάρχει κατάληψη σε κτίριό του στα Πατήσια.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατησίων διαψεύδει τον Γ. Πατούλη: Δεν υπάρχει κατάληψη

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».

Ο ΙΣΑ είχε αναφέρει νωρίτερα σήμερα σε ανακοίνωσή του ότι υπάρχει κατάληψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, στα Πατήσια, από αλληλέγγυους με σκοπό τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών. Μάλιστα, επικαλείτο έκθεση από την οποία προέκυπτε ότι οι συνθήκες υγιεινής στο κτίριο εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Στην ανακοίνωση της Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» απαντά ότι «το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό».

Επίσης, διευκρινίζει ότι από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016) παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς (αστυνομίας, ΕΚΕΠΥ και Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας) και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας.

«Σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ δρομολογείται σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων.
Είμαστε στη διάθεση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου για την παροχή λεπτομερών πληροφοριών που αφορούν το Γ.Ν.Ν.Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο-Πατησίων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΑ: Νέα υγειονομική βόμβα για πρόσφυγες στην Αθήνα