ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ευαγγελισμός: Προσλήψεις, χρηματοδότηση και τέλος των εργολάβων ζητούν οι εργαζόμενοι

Τη σημαντική συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων στη στάση εργασίας και κινητοποίηση του σωματείου που έγινε την Τετάρτη στο νοσοκομείο προκειμένου να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα με πρωτεύον την απλήρωτη δουλειά των συναδέλφων εργολαβικών εργατών, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό.

Ευαγγελισμός: Προσλήψεις, χρηματοδότηση και τέλος των εργολάβων ζητούν οι εργαζόμενοι

Παράλληλα, γι’ακόμη μια φορά αναδείξαμε την εγκληματική πλέον έλλειψη προσωπικού αλλά και τη διαρκή υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, αναφέρει το Σωματείο και συνεχίζει:

«Με τη μαζική & δυναμική κινητοποίησή μας αποσπάσαμε τη δέσμευση της Διοίκησης ότι θα εξασφαλίσει τις αμέσως επόμενες μέρες την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς σίτισης & καθαριότητας (Ιούνης – Ιούλης – επίδομα άδειας).

Σήμερα, είχαμε μια μικρή νίκη, όμως δεν αποπροσανατολιζόμαστε – δεν απεμπολούμε τους στόχους μας. Ό,τι πετυχαίνουμε, ακόμη και τα αυτονόητα γίνεται με ανειρήνευτο, ταξικό και διαρκή αγώνα! Ας μην το ξεχνάμε, οι συνάδελφοι σε καθαριότητα, σίτιση, φύλαξη ζητούν σταθερή και μόνιμη δουλειά, χωρίς τα δεσμά των εργολάβων ή των ατομικών συμβάσεων!

Η ταξική ενότητα των εργαζομένων όλων των κλάδων είναι η μόνη δύναμη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης, εργολάβων, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν εφησυχάζουμε - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, συσπειρωμένοι στο Σωματείο μας!

Με μεγαλύτερη δύναμη & συμμετοχή απ’όλους τους εργαζόμενους για να πληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις όλα τα δεδουλευμένα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας που χρόνια τώρα προσφέρουν στο πλευρό μας και κρατάνε όρθιο με αυτοθυσία το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Να ξεκουμπιστούν επιτέλους οι εργολάβοι μια για πάντα απ’τα νοσοκομεία – όχι στα λόγια και προαιρετικά αλλά στην πράξη! Να υπάρξει πλήρης χρηματοδότηση απ’τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και να γίνουν ΑΜΕΣΑ όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κριτήριο τις πραγματικές – σημερινές ανάγκες.

Τέλος σε ό,τι αφορά στο δελτίο τύπου της Διοικήτριας του νοσοκομείου που διανέμεται με ...περηφάνια απ΄το υπουργείο υγείας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

- προξενεί κατάπληξη πως ξαφνικά (δηλαδή κάτω από το βάρος της σημερινής κινητοποίησης) ξεπεράστηκαν όλα τα «ανυπέρβλητα» πρακτικά, νομικά κλπ κωλύματα και βρέθηκε ο τρόπος να πληρωθούν τα δεδουλευμένα!
- Τα περί προσλήψεων στοιχεία απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα. Πολλές φορές και αναλυτικά έχουμε αναφερθεί με συγκεκριμένα στοιχεία στις ελλείψεις. Ας σταθούμε μόνο στο γεγονός που βιώνουν εξάλλου με δραματικό τρόπο οι ασθενείς πρώτα απ’όλα: Απ’το 2010 που έχουμε πρακτικά να δούμε πρόσληψη έχουν αποχωρήσει πολλές εκατοντάδες συνάδελφοι (είτε με συνταξιοδοτήσεις, είτε με μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες), μόνο τα έτη 2015 και α΄εξάμηνο του 2016 ξεπερνούν τους 120. Οι δε 113 προσλήψεις που ευαγγελίζεται η Διοίκηση μάλλον, πρόκειται για ...ευχή, απ’αυτές που πολλές φορές έχουμε ακούσει αλλά ακόμη δεν είδαμε!

Όσο για τις νέες αίθουσες Χειρουργείων, «υποψιαζόμαστε» ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό (όπως άλλωστε & τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που παρά τους ελάχιστους συναδέλφους του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν άνοιξαν)!

Αυτό δε, επιβεβαιώνεται κι από πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης που – μετά από τις συνεχείς πιέσεις μας - ζητάει τουλάχιστον 84 νοσηλευτές μόνο για τα χειρουργεία. ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ;;;

Ας το ξαναπούμε: το πόσο προσωπικό απαιτείται για να λειτουργούν τα νοσοκομεία δεν κρίνεται από τις... μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλά από τις ανάγκες του πληθυσμού γα σύγχρονες υπηρεσίες υγείας κι από το χαρακτήρα του νοσοκομείου (πχ γ΄βάθμιο, δ΄βάθμιο κλπ) πράγμα που σημαίνει επιπροσθέτως, λειτουργία εξειδικευμένων τμημάτων, εργαστηρίων, μονάδων κλπ. Για να μην αναφερθούμε στην ανεπάρκεια των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στην πολιτική των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων κι ολόκληρων νοσοκομείων που κατάφερε θανάσιμο πλήγμα στη δημόσια υγεία.

- τέλος, για το αίτημα άμεσης επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ανησυχία μας για τις επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης στην επάρκεια φαρμάκων, υλικών κλπ δεν πήραμε ΟΥΤΕ ΕΥΧΗ!

Οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού, δίνουν αγωνιστικό ραντεβού στις κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ (9/9 στην Αθήνα & 10/9 στη Θεσσαλονίκη) και παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΕΣΥ σε ελεύθερη πτώση: Μόλις 16 γιατροί από 44 μόνιμους σε νοσοκομείο της Πελοποννήσου