ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχεται πράγματι αιφνιδιαστική επίθεση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ;

Για διπλή αιφνιδιαστική επίθεση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ όλων των βαθμίδων, η οποία σχεδιάζεται από την κυβέρνηση μιλά η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών, σε μία στιγμή, που ήδη οι μισθοί είναι  εξαιρετικά εξευτελιστικοί, όπως αναφέρουν. 

 

Έρχεται πράγματι αιφνιδιαστική επίθεση στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ;

Η νέα μείωση, θα γίνει με δύο τρόπους ταυτόχρονα, όπως αναφέρει η Συνεργασία:

1) Με την εφαρμογή της αισχρής (ν)τροπολογίας Αλεξιάδη που τοποθετήθηκε τελευταία στιγμή στον νόμο για τα προαπαιτούμενα της «1ης αξιολόγησης» και προβλέπει «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών και της ωρίμανσης του χρονοεπιδόματος στα ειδικά μισθολόγια κατ αρχήν από 1/1/17 ως 31/12/18

2) Με την εξαγγελία από το Υπουργείο Οικονομικών της πλήρους κατάργησης των ειδικών μισθολογίων

Για τον λόγο αυτόν, η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων σε όλη την χώρα να προχωρήσουν άμεσα σε γενικές συνελεύσεις ανά Ένωση και νοσοκομείο. Να ενημερώσουν τις τοπικές κοινωνίες. Να στείλουν με τις αποφάσεις τους αγωνιστικό τελεσίγραφο στην κυβέρνηση πως επίκειται αποφασιστικός αγώνας διαρκείας με όλες τις μορφές (απεργίες – επισχέσεις – διαδηλώσεις κλπ).

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως «θα της περάσει» μέσω αποσιώπησης, μέσω της βουβής συναίνεσης της αστικής «αντιπολίτευσης» και μέσω προπαγανδιστικής παραπλάνησης από τα διάφορα παπαγαλάκια της, ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΗ, τονίζει η Συνεργασία και προσθέτει:

Η επικείμενη παραπέρα μείωση των ήδη εξευτελιστικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών που επιβάλλεται από το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων, δεν είναι απλά «δημοσιονομικό» μέτρο.

Συνδέεται οργανικά με την επιχειρούμενη πλήρη κατάργηση κάθε έννοιας δημόσιας δωρεάν περίθαλψης.

Ήδη εγκαινιάστηκε «πιλοτικά» το νέο μνημονιακό μοντέλο λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ με τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης : διοίκηση από την «ΑΕΜΥ Α.Ε.», ελαστικές εργασιακές σχέσεις για τους εργαζόμενους, πληρωμή νοσηλείων από την τσέπη των ίδιων των ασθενών (με πρόφαση τους τουρίστες και τους «έχοντες» κατ αρχήν), πρόβλεψη για «έξτρα μπόνους» ιδιωτικές αμοιβές στους «καλούς» (?) γιατρούς κατά πράξη και περίπτωση (και ταυτόχρονα ψίχουλα για την πλέμπα που θα εφημερεύει νυχθημερόν ...).

Είναι σαφές λοιπόν πως η επιχειρούμενη από την κυβέρνηση παραπέρα μείωση των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών έχει κυρίως «διαρθρωτικό» χαρακτήρα: αποτελεί οργανικό μέρος της επιχειρούμενης πλήρους κατάργησης κάθε έννοιας δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα στην περίθαλψη.

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή καλεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό τόσο τους νοσοκομειακούς γιατρούς όσο και όλον τον λαό.

«Ο αγώνας για την σωτηρία της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, για αξιοπρεπείς μόνιμες εργασιακές σχέσεις και αξιοπρεπείς αμοιβές στο υγειονομικό προσωπικό, για τις αναγκαίες προσλήψεις σε μόνιμες οργανικές θέσεις, για κατάργηση κάθε είδους «αμοιβής» από τις τσέπες των ασθενών – παράνομης ή «νόμιμης»- είναι αγώνας για το πιο σημαντικό αγαθό. ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Αλλιώς επιτρέπουμε στους κάθε λογής «εμπόρους» να επεκτείνουν την κοινωνική ζούγκλα όπου όποιος πληρώνει ζει και όποιος δεν έχει να πληρώσει πεθαίνει. Τόσο απλά ...»

Εν τω μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με έγγραφό της από τις 8 Αυγούστου, έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία αφορά τις επικείμενες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τις οποίες η ίδια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών διαρρέει στα ΜΜΕ. Επίσης η συνάντηση αφορά την ήδη ψηφισμένη νομοθετική τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και των ωριμάνσεων του χρονοεπιδόματος από 1/1/17 έως 31/12/18.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΕΘ: Έχουμε πολλά «ράμματα για την γούνα» της κυβέρνησης, λένε οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Σισμανόγλειο

Οι νοσοκομειακοί γιατροί σε ετοιμότητα για το ειδικό μισθολόγιο