ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πάνω από 7.500 λιγότερα άτομα στο ΕΣΥ επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα

Κατά 7.695 μειώθηκε το μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ επί των ημερών του κου Τσίπρα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας, ότι τον Ιανουάριο 2015 που ανέλαβε Πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας, στα Νοσοκομεία υπηρετούσαν 69.223, ενώ σήμερα το προσωπικό είναι 61.528, σύμφωνα με στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Υγείας.

Πάνω από 7.500 λιγότερα άτομα στο ΕΣΥ επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα

Μόλις μία ημέρα μετά την ομιλία και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην 81η ΔΕΘ για τις 10.000 προσλήψεις που έρχονται στο ΕΣΥ και για την τόνωση της ΠΦΥ, των νοσοκομείων και των σχολικών γευμάτων από τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών, η ΠΟΕΔΗΝ άσκησε χθες σκληρή κριτική, μιλώντας για τα ψέματα του κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρεται για ακόμη μία φορά στο γεγονός ότι το ΕΣΥ καταρρέει (έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης 10.000 υγειονομικοί) οι πολίτες πεθαίνουν αβοήθητοι και οι υγειονομικοί βρίσκονται στα όριά τους, εξαντλημένοι από επαγγελματική εξουθένωση.

Αναλυτικά ανά υπηρεσία μεταξύ Ιανουαρίου 2015 και Μαΐου 2016 μειώθηκε ως εξής το προσωπικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας:

- Στη Διοικητική Υπηρεσία 971
- Στη Νοσηλευτική Υπηρεσία 3.278
- Στην Τεχνική Υπηρεσία 365
- Στο Παραϊατρικό 586
- Λοιπές ειδικότητες 100 (εμφανίζονται σκόρπιες)
- Στους ιατρούς 2.395

Το προσωπικό πλην Ιατρών μειώθηκε κατά 5.300.

- Οργανικές Θέσεις που δεν εμφανίζονται στο ESY.net 11.815
- Κενές Οργανικές Θέσεις 45.402
- Κενές Οργανικές Θέσεις προσωπικού πλην ιατρών 38.000
- Σύνολο υπηρετούντων πλην ιατρών 46.800
- Σύνολο υπηρετούντων ιατρών 14.728
- Κενές οργανικές θέσεις ιατρών 6.587
- Κενές οργανικές θέσεις πλην ιατρών που εμφανίζονται στο ESY.net 27.000

Για να το σώσει επικοινωνιακά ο κος Τσίπρας λέει ψέματα για πρόσληψη 10.000 υγειονομικών υπαλλήλων.
Το προσωπικό συνεχίζει να συνταξιοδοτείται κατά δεκάδες για να προλάβει νέες δυσμενείς αλλαγές στις συντάξεις.

Θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης έχουν κατοχυρώσει 10.000. Πολλοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν πριν το τέλος του έτους επειδή μειώνεται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις από 1/1/2017.

Το καλοκαίρι δεν δόθηκαν κανονικές άδειες στο προσωπικό, οφείλονται εκατοντάδες ρεπό και εργάζονται πάνω από το όριο της εργασιακής εξουθένωσης. Μια Νοσηλεύτρια στη βάρδια για 40 ασθενείς σε κάθε κλινική, υπογραμίζει η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτοντας ακόμη: «Τα εργασιακά ατυχήματα είναι στην ημερήσια λογοδοσία εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικών μέσων αλλά και της εργασιακής εξουθένωσης. Τρέχουμε πανικόβλητοι. Πεθαίνουν οι άνθρωποι αβοήθητοι. Ξαμόλησε ο κος Τσίπρας τον κο Πολάκη να βρίζει τους πάντες και προπαντός την ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύει με στοιχεία τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας.
Το ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ κάνουν οι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, προκειμένου να διακομισθούν, να βρουν ιατρούς, Νοσηλευτές, ιατρικά μηχανήματα στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν το προβλήματα υγείας. Αν μάλιστα χρειάζονται ΜΕΘ ή χειρουργικό τραπέζι κάνουν δεήσεις στο Θεό».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Τα ψέματα του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ - Η υγεία θέλει γενναία χρηματοδότηση

ΔΕΘ: ΠΦΥ, σχολικά γεύματα & 10.000 προσλήψεις, αλλά οι γιατροί δεν θέλουν κοινωφελή εργασία