ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Kαθ. Γ. Τούντας: Το clawback και το rebate πλήττουν ευθέως την επιχειρηματικότητα

Στην αδήριτη ανάγκη να ελέγξουμε τον όγκο της φαρμακευτικής δαπάνης και την υποκατάσταση και να λύσουμε το πρόβλημα της πρόσβασης των ασθενών, με μία πολιτική που θα εξασφαλίζει ότι ο πολίτης πρέπει να πάρει το φάρμακό του την ώρα που το έχει ανάγκη, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής και προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο 15ο συνέδριο Healthworld του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Kαθ. Γ. Τούντας: Το clawback και το rebate πλήττουν ευθέως την επιχειρηματικότητα

Ο κ. Τούντας, εξήρε την σημερινή διοίκηση του ΕΟΦ και αναφέρθηκε στην ανάγκη για αξιολόγηση εάν θέλουμε να μιλήσουμε για έρευνα και καινοτομία στην χώρα μας όπως είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη στην σημασία της κλινικής μελέτης στην χώρα, αλλά και σε θέματα επιχειρηματικότητας η οποία που πλήττεται σήμερα εξαιτίας του clawback και του rebate.

Ακόμη, όπως είπε, υπάρχει αδυναμία να αυξήσουμε το ποσοστό των γενοσήμων στην αγορά και ενώ θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα προκειμένου να διαμορφώσουμε το σύστημα που θέλουμε. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μιλήσουμε με όρους κοινωνικής πολιτικής, όπως είπε.