ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: ΟΙ ασθενείς με Πάρκινσον πεθαίνουν αβοήθητοι από την ΕΣΥφάγο κυβέρνηση

Ένα ακόμη ράπισμα στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, για την πορεία των ασθενών με Πάρκινσον, οι οποίοι πεθαίνουν αβοήθητοι από την «ΕΣΥφάγο κυβέρνηση των παπατζήδων» και από «την δωρεάν Υγεία με το χέρι στην τσέπη» όπως αναφέρει.

ΠΟΕΔΗΝ: ΟΙ ασθενείς με Πάρκινσον πεθαίνουν αβοήθητοι από την ΕΣΥφάγο κυβέρνηση

Όπως αναφέρει σε νέα της ανακοίνωση την Δευτέρα η ΠΟΕΔΗΝ, η Οδύσσεια των Ασθενών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας δεν έχει τέλος. Περιμένουμε μάταια την αντίδραση του «χαμογελαστού χωρίς λόγο» Πρωθυπουργού για την εικόνα αποσύνθεσης του ΕΣΥ. Δημόσια Περίθαλψη δεν υφίσταται πια!!!

Αναφορικά με τους ασθενείς με Πάρκινσον, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει:

Σε προχωρημένο στάδιο η Νόσος του Πάρκινσον εμφανίζει δυσκαμψίες, βραδυκινησία, τρόμο και έντονη υπερκινησία. Όταν εξαντλούνται τα όρια της φαρμακευτικής αγωγής σαν μοναδική λύση στο πρόβλημα της πάθησης του ασθενούς είναι η εμφύτευση ηλεκτροδίων στον υποθάλαμο πυρήνα του εγκεφάλου αμφοτερόπλευρα.

Η εμφύτευση νευροδιεγέρτη εγκεφάλου με μπαταρία μακράς διάρκειας ζωής (>20ετών) και με τα συνοδά ηλεκτρόδια γίνεται από Δημόσια Νοσοκομεία (Νευροχειρουργικές κλινικές). Η κάλυψη της δαπάνης από τον ΕΟΠΥΥ περίπου 35.000 ευρώ, εγκρίνεται από το ΚΕΣΥ.

Όμως οι Ασθενείς ταλαιπωρούνται πολλούς μήνες καθότι τα Ταμεία των Νοσοκομείων είναι μείον και δεν αναλαμβάνουν την αγορά των υλικών και την εμφύτευση.

Ο ΕΟΠΥΥ δεν δίνει ούτε ευρώ στα Νοσοκομεία αν και καλύπτει την δαπάνη, καθότι «χρωστάει και της Μιχαλούς».
Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκονται στη λίστα αναμονής τρεις Ασθενείς. Στα Νοσοκομεία της Χώρας είτε για εμφύτευση είτε για αλλαγή μπαταρίας είναι στη λίστα αναμονής πάνω από 100 Ασθενείς. Τα Νοσοκομεία αδυνατούν να προχωρήσουν στην εμφύτευση λόγω κόστους. Την καθυστέρηση την πληρώνουν οι Ασθενείς, οι οικογένειες και βέβαια επιβαρύνονται συνεχώς τα Νοσοκομεία στην αντιμετώπιση των επιπλοκών της Νόσου.

Αυτή είναι η Δωρεάν Περίθαλψη του κου Τσίπρα.

Εν τω μεταξύ, το Καραβάνι της υγείας συνεχίζει τον δρόμο του, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα εκκινήσει από το ΕΚΑΒ 7πμ, θα διέλθει από όλα τα Νοσοκομεία του κέντρου και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας, μία πορεία 10 χιλιομέτρων.

Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει ραντεβού εκείνη την ημέρα, λέγοντας ότι θα είμαστε όλοι εκεί!

Διαβάστε ακόμη:

Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις στα αντικαρκινικά νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Τα ψέματα του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ - Η υγεία θέλει γενναία χρηματοδότηση

ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία συντηρούνται με συναυλίες, δωρεές και υλικά που φέρνουν οι ασθενείς