ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι γιατροί, για κενές θέσεις στο ΕΣΥ

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου 2016 μπορούν όσοι γιατροί επιθυμούν, να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για την κάλυψη κενών θέσεων στο ΕΣΥ, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Μέχρι τις 21 Οκτωβρίου μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους οι γιατροί, για κενές θέσεις στο ΕΣΥ

Ειδικότερα, γιατροί που είχαν συμμετάσχει σε Προκηρύξεις – Προσκλήσεις Ενδιαφέροντος του Υπουργείου από το 2011, καταθέτουν αίτηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, (εκτός κι αν τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή, τα οποία και συμπληρώνουν). Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι η σαφής αναφορά στην προκήρυξη ή πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε λάβει μέρος ο υποψήφιος (όπου και είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά), καθώς και σε ποια κατηγορία ιατρών ήταν (υπόχρεων ή επί θητεία).

Να σημειωθεί, ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι γενικοί γιατροί, οι γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και οι γιατροί επί θητεία. Ωστόσο οι γενικοί γιατροί, προηγούνται των υπόχρεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και των επί θητεία. Επίσης, δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη έχουν και γιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας.

Να θυμίσουμε, ότι έχει προβλεφθεί σε Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ. – Περιφερειακά Ιατρεία και Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας, ότι θα καταβάλλεται το επίδομα των 400 ευρώ.

Στους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.Δ.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Βορείου Αιγαίου, θα καταβάλλεται επίσης επίδομα. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ – Κέντρα Υγείας και Π.Ε.Δ.Υ - Περιφερειακά Ιατρεία του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για τους ιατρούς που θα τοποθετηθούν στα Π.Ε.Δ.Υ. – Κ.Υ. και Π.Ε.Δ.Υ. – Περιφερειακών Ιατρείων των Ιονίων Νήσων.

Διαβάστε ακόμη:

Επισκέψεις ειδικευμένων σε Μονάδες ΠΕΔΥ στην 7η ΥΠΕ, ή όταν το ΕΣΥ στηρίζει την ΠΦΥ