ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αθ. Γιαννόπουλος: Θα συνεχίσω να προσφέρω με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης

Επιστρέφει στην προεδρία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο καθηγητής Χειρουργικής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος είχε παυθεί με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Αθ. Γιαννόπουλος: Θα συνεχίσω να προσφέρω με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης

Σε δήλωση για την ανάληψη των καθηκόντων του, το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου, ανέφερε τα εξής:

«Αναλαμβάνω τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ επί των αποφάσεων των Υπουργών Υγείας κ. Α. Ξανθού και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, περί αντικαταστάσεώς μου ως Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθειά μου πίστη προς τη Δικαιοσύνη και τους Δικαστικούς Λειτουργούς δια την εκδοθείσα απόφαση.

Η τοποθέτησή μου τον Απρίλιο του 2015 από την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ήτο εξαιρετικά τιμητική με άκρως επιστημονικά κριτήρια.

Η λειτουργία μου ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού υπήρξε με γνώμονα το κανονιστικό πλαίσιο του και τις προτεραιότητες που τίθενται στο επίπεδο της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με το ίδιο αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης θα συνεχίσω να προσφέρω τις επιστημονικές γνώσεις και υπηρεσίες για την επίλυση εκκρεμοτήτων στο πεδίο πρόληψης της Δημόσιας Υγείας στο Προσφυγικό και στην υλοποίηση προγραμμάτων που έχει εκπονήσει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Συντάσσομαι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η χώρα μας να ανταπεξέλθει τόσο στις υγειονομικές προκλήσεις τις καθημερινότητας όσο και στις θεσμικές παρεμβάσεις, για την πάταξη φαινομένων, που συχνά πυκνά αποτελούν τροχοπέδη στο χώρο της υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή Γιαννόπουλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ - Τι θα κάνει το υπ.Υγείας;

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παύση του προέδρου Θ. Γιαννόπουλου και μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ