ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δέσμευση Ρόζενμπεργκ ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας

Διευκρινήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό για τις κλίνες ΜΕΘ και την έρευνα που υλοποιεί ο Εισαγγελέας, δίνει η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του φορέα αναπληρωτής καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ με τους εργαζόμενους του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεσμεύτηκε ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας, κατά την διάρκεια εξυγίανσης του φορέα. 

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δέσμευση Ρόζενμπεργκ ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας

Ειδικότερα, σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικών με την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ- ΜΕΝΝ και ειδικότερα, για τη δήθεν απόκρυψη στοιχείων από την έρευνα, που διατάχτηκε από την υπό στοιχεία Ω2016-105 εισαγγελική παραγγελία, η διοίκηση του φορέα διευκρινίζει τα παρακάτω:

1. Βάσει του σχετικού εγγράφου από τον κ. Πταισματοδίκη του 19ου Τμήματος, που γνωστοποιήθηκε στη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ την 19η Σεπτεμβρίου, ζητούνταν, αφενός, να γνωστοποιηθεί «ΑΜΕΣΑ αν είχε καταρτισθεί τελικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων από την επιτροπή αξιολόγησης και αν είχε επικυρωθεί από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ», και αφετέρου, σε περίπτωση θετικής απάντησης, να αποσταλεί αυτός στον διενεργούντα την εξέταση.

2. Τα ακριβή στοιχεία που ζητούνταν από το 19ο Προανακριτικό Τμήμα, δηλαδή οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης 253/9-2-16, όπως είχαν αυτοί καταρτισθεί από την επιτροπή αξιολόγησης και επικυρωθεί από το αρμόδιο όργανο, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαβιβάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ, αν. Καθηγητή κ. Ρόζενμπεργκ, στις 29/ 9/2016. Επιπλέον αυτών εστάλησαν: προσωρινοί πίνακες και πρακτικά των επιτροπών ενστάσεων γα όλες τις κατηγορίες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Όλα τα ανωτέρω διαβιβάστηκαν με τη σημείωση ότι « σε κάθε περίπτωση ο οργανισμός είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για παροχή διευκρινίσεων ή στοιχείων που θα ζητηθούν».

Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα την πρόθεση της Διοίκησης να διευκολύνει το έργο των δικαστικών και ελεγκτικών αρχών σε αντίθεση με παραδείγματα του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, που κηλίδωσαν το όνομα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αδιάψευστες αποδείξεις των ανωτέρω αποτελεί το σχετικό εμπιστευτικό υπηρεσιακό έγγραφο προς τον κ. Πταισματοδίκη με το οποίο απεστάλησαν τα έγγραφα.

Η δέσμευση του Ρόζενμπεργκ στο προσωπικό

Εν τω μεταξύ, στους εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνθηκε την Δευτέρα, ο πρόεδρος του Οργανισμού, αν. καθ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ο κ. Ρόζενμπεργκ επανέλαβε ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, η προάσπιση της υψηλής αποστολής την οποία επιτελεί και του πνεύματος καλής συνεργασίας με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα. Όπως άλλωστε επεσήμανε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο της καλής προαίρεσης έναντι των εργαζομένων, έσπευσε, αμέσως μόλις επανατοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου ΔΣ ΚΕΕΛΠΝΟ, να υπογράψει την καταβολή της μισθοδοσίας και να μεριμνήσει για την κατά προτεραιότητα διευθέτηση όλων των υπόλοιπων εκκρεμών αιτημάτων του προσωπικού.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των εργαζομένων, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο πως κατά τη διαδικασία της αναγκαίας εξυγίανσης του Οργανισμού καμία θέση εργασίας δε θα χαθεί, με σαφή θέση και πρόθεση της διοίκησης τη μη συρρίκνωση του φορέα από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού.

Διαβάστε ακόμη:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Απάντηση Εργαζομένων σε Πολάκη - 197 Ενστάσεις για τον Διαγωνισμό ΜΕΘ