ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Στις 12 Δεκεμβρίου η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 γιατρών και νοσηλευτών

Στη διαβεβαίωση ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα προκηρυχθούν οι 4.000 θέσεις στο χώρο της υγείας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, διαψεύδοντας την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για την οποία είπε ότι «δεν είναι παλαιά Διαθήκη, ούτε Ευαγγέλιο».

Πολάκης: Στις 12 Δεκεμβρίου η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.000 γιατρών και νοσηλευτών

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ. Πολάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν.

Τα χρήματα για το πρόγραμμα αυτό, που ήταν να βρεθούν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, τελικά βρέθηκαν από ανακατανομή δημοσίων πόρων, τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από πέρσι τον Οκτώβρη μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας 3.150 άτομα.

Αναφερόμενος στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) δήλωσε ότι σήμερα υπάρχουν 100 παραπάνω κρεβάτια, έχουν διοριστεί 216 νοσηλεύτριες και 62 γιατροί, άνοιξαν άλλα 13 κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ προστίθενται και άλλα στα νοσοκομεία της Κορίνθου και της Κατερίνης.

Πολιτική της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί ο ο δημόσιος τομέας στην υγεία όπως έδειξε η κυβέρνηση εξαρχής με την πρωτοβουλία που πήρε δίνοντας πρόσβαση σε όλους τους ανασφάλιστους, πρόσθεσε.