ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΙΔΙΚ: Στο ΣτΕ για τις 86 νέες εξετάσεις - Τεράστια η επιβάρυνση στους παρόχους υγείας

Την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία εισάγονται 86 νέες εξετάσεις τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του, ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), ο οποίος προσέφυγε ήδη στο Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ).

ΠΑΣΙΔΙΚ: Στο ΣτΕ για τις 86 νέες εξετάσεις - Τεράστια η επιβάρυνση στους παρόχους υγείας

Ο Σύνδεσμός μας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση αυτή που ουσιαστικά επιτάσσει τις υπηρεσίες μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΑΣΙΔΙΚ. Όπως εξηγεί ειδικότερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Βουγιούκας, «η απόφαση αυτή είναι μνημείο λαϊκισμού, παραπλάνησης της κοινής γνώμης και νομοθέτησης με επικοινωνιακούς και μόνο όρους. Επί της ουσίας, εφαρμόζεται δήθεν «κοινωνική πολιτική» με δαπάνες όμως των ιδιωτών παρόχων».

Να θυμίσουμε ότι η ΚΥΑ προβλέπει την εισαγωγή 86 νέων εξετάσεων (μέχρι τώρα γίνονταν μόνο ιδιωτικά) στις καλύψεις και αποζημιώσεις του Οργανισμού, το κόστος των οποίων φαίνεται ότι θα επιβαρύνει τους ιδιώτες παρόχους που θα τις διενεργήσουν. Η υπ’ αριθμ. 76492/13.10.2016 ΚΥΑ αναφέρει σχετικά: "Η δαπάνη θα καλυφθεί από τις εγκεκριμένες πιστώσεις του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες υπόκεινται στα καθορισμένα όρια δαπανών του Οργανισμού".

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου μάλιστα, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα όταν μιλά για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας, ότι «Ο Γκέμπελς θα ήταν υπερήφανος για τις ικανότητες των κ.κ. Ξανθού και Πολάκη στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας, καθώς δεν έχει προβλεφθεί κανένα ποσό για την αποζημίωση αυτών των εξετάσεων και πως το αυξημένο κόστος τους οι ιδιώτες πάροχοι θα το καταβάλλουν μέσω αυξημένου clawback και rebate».