ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται 1.666 προσλήψεις σε ΕΣΥ & ΕΟΦ - Αλλαγές στο ΑΣΕΠ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Έρχονται 1.666 προσλήψεις σε ΕΣΥ & ΕΟΦ - Αλλαγές στο ΑΣΕΠ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Την κάλυψη 1.666 μόνιμων θέσεων σε δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΦ με σειρά προτεραιότητας προωθεί το ΑΣΕΠ, καθώς εκδόθηκε η σχετική προκήρυξη 7Κ/2016 στο ΦΕΚ (14/30-12-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ).

Ειδικότερα, πρόκειται για 1.661 θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού, καθώς και 5 θέσεις στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Από αυτές, οι 124 θέσεις είναι Πανεπιστημιακής (ΠΕ), 700 θέσεις Τεχνολογικής (ΤΕ), 494 θέσεις Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) και 348 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός πάντως, δεν είναι ικανοποιημένος από τους ρυθμούς με τους οποίους κινείται το ΑΣΕΠ, κάτι που επεσήμανε την Τρίτη και σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 989. «Το ΑΣΕΠ έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο και χρονοδιαγράμματα με τα οποία κινείται. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτούς τους ρυθμούς αλλά γίνονται βήματα», τόνισε ο υπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη, ότι αλλάζει άρδην το μοντέλο προσλήψεων προσωπικού στην υγεία, με το πρώτο βήμα, να πραγματοποιείται στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Το σημερινό μοντέλο είναι γραφειοκρατικό, δυσκίνητο και χρονοβόρο και πρέπει να αλλάξει, επεσήμανε, προσθέτοντας, ότι ήδη μελετάμε ένα τρόπο επιτάχυνσης και αλλαγής όλου του μοντέλου πρόσληψης των νοσοκομειακών γιατρών σε πρώτη φάση. 

Οι προσλήψεις το επόμενο διάστημα πάντως, θα είναι στοχευμένες προκειμένου να ενισχυθούν τμήματα, όπου κατά τεκμήριο ταλαιπωρούνται οι πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό. Τέτοια τμήματα είναι τα ΤΕΠ, τα χειρουργεία, τα εργαστήρια, όπου υπάρχει επίσης αναμονή για τη διενέργεια εργασιακών εξετάσεων. Θα είναι στοχευμένη η παρέμβαση αυτών των 2.000 θέσεων τις οποίες θα προκηρύξουμε τώρα αρχές του 2017, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις 1.666 προσλήψεις, οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ').

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής, θα γίνει από την Τρίτη, 17 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου.

Η υπογεγραμμένη εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

ΑΣΕΠ Αίτηση για την Προκήρυξη 7Κ/2016
Τ.Θ. 14308 Αθήνα ΤΚ 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

Η προθεσμία αποστολής της υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, λήγει με την πάροδο της 6ης Φεβρουαρίου 2017, ημέρας Δευτέρας.

Οι κλάδοι και οι ειδικότητες ανά κατηγορία εκπαίδευσης είναι οι εξής:

Α΄ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης: Διαιτολόγων, Ιατρών Ειδικότητας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπείας, Νοσηλευτικής, Φαρμακοποιών, Φυσικών-Ακτινοφυσικών Ιατρικής, Χημικών -Βιοχημικών, Χημικών -Βιοχημικών- Βιολόγων, Χημικών-Βιοχημικών-Βιολόγων (Βιολόγων), Ψυχολόγων.
Β΄ Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης: Διατροφής, Επισκεπτών-τριών Υγείας, Εργοθεραπευτών, Ιατρικών Εργαστηρίων, Κοινωνικής Εργασίας, Λογοθεραπευτών, Μαιών-Μαιευτών, Νοσηλευτικής, Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, Τεχνολογικών Εφαρμογών Ειδικότητας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Τεχνολόγων Τροφίμων, Φυσικοθεραπείας.
Γ΄ Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, Βοηθών Νοσηλευτικής, Βοηθών Οδοντοτεχνιτών, Βοηθών Φαρμακείου, Επιμελητών Ασθενών, Χειριστών Ιατρικών Συσκευών.
Δ΄ Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού ειδικότητας Βοηθών Θαλάμου, ειδικότητας Μεταφορέων Ασθενών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών, ειδικότητας Νεκροτόμων-Σαβανωτών-Αποτεφρωτών, ειδικότητας Νοσοκόμων, ειδικότητας Φυλάκων Ασθενών, ειδικότητας Επιμελητών, Εργατών, Προσωπικού Εστίασης ειδικότητας Τραπεζοκόμων, Προσωπικού Καθαριότητας ειδικοτήτων Καθαριστών-στριών, Πλυντών-Πλυντριών.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Αλλάζει το μοντέλο προσλήψεων στο ΕΣΥ - Σοβαρό έλλειμμα σε ΤΕΠ & ΠΦΥ

Ρωτήστε τον γιατρό