ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ασφαλιστικό: Και ο ΙΣΑ έτοιμος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη

Ασφαλιστικό: Και ο ΙΣΑ έτοιμος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη

Έτοιμος να αντιδράσει με κάθε τρόπο, στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού που εξοντώνει τους ελευθεροεπαγγελματίες, πολλοί εκ των οποίων προβαίνουν σε ανάκληση της λειτουργίας των ιατρείων ή εργαστηρίων τους, δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Ήδη ο ΙΣΑ, έχει ξεκινήσει τη μελέτη των νομικών ζητημάτων που τίθενται σε συνταγματικό επίπεδο και αφορούν πρωτίστως σε παραβίαση του δικαιώματος επαγγελματικής ελευθερίας και αρχών, όπως η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.

Πρόθεση του ΙΣΑ είναι να προσφύγει για την ακύρωση των σχετικών κανονιστικών αποφάσεων αλλά και να συνδράμει τους ιατρούς μέλη του για την προσφυγή τους ατομικά στη δικαιοσύνη, εφόσον το επιθυμούν.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα έρθει σε άμεση επικοινωνία με άλλα επαγγελματικά σωματεία για την κοινή οργάνωση και αντιμετώπιση του ασφαλιστικού που πλήττει τους επιστήμονες επαγγελματίες βάναυσα, τους οδηγεί στην ανεργία ή/και τη φυγή στο εξωτερικό.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να μάχεται για την αξιοπρέπεια του Έλληνα ιατρού και του δικαιώματός του να ασκεί το ιατρικό λειτούργημα.

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικό: Και οι Οδοντίατροι προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη - Δεν βγαίνουμε έτσι από την κρίση

ΠΙΣ: Τον Απρίλιο η προσφυγή για το Ασφαλιστικό - Πυροδοτεί ύφεση, ανεργία & μετανάστευση