ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για διερεύνηση σκανδάλων στην υγεία κατά τα έτη 1997-2014

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της υγείας κατά τα έτη 1997-2014 (κατ’ αρθρ. 68 παρ.2 του Συντάγματος και 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής).

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για διερεύνηση σκανδάλων στην υγεία κατά τα έτη 1997-2014

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014.

Κατά τη συγκεκριμένη περίοδο, στον χώρο της υγείας σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας.

Ενδεικτικά, αναφέρονται η περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, η εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

«Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για τη διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας. Η δημόσια υγεία θα ξαναγίνει αντάξια των αναγκών όλων των πολιτών» αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.

Το κείμενο της πρότασης είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική για την υγεία προανήγγειλε ο Ανδρέας Ξανθός

Τσίπρας από τη Βουλή: Δεν ισχυρίζομαι ότι η υγεία έγινε παράδεισος - Εξεταστική για μεγάλα σκάνδαλα