ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επικίνδυνα τα χειρουργεία στο νοσ. Ζακύνθου - Τι δείχνει το πόρισμα της Επιτροπής - Νέα τροπή

Νέα τροπή παίρνει το θέμα της υπόθεσης των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής, αναφέρει πως το Πόρισμα της Επιτροπής που όρισε το Υπουργείο Υγείας, επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα των χειρουργείων, και προτείνει τα χειρουργεία να γίνονται με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων κάτι που δεν κάνει ο κος Πολάκης. 

Επικίνδυνα τα χειρουργεία στο νοσ. Ζακύνθου - Τι δείχνει το πόρισμα της Επιτροπής - Νέα τροπή

Τα νέα στοιχεία από το πόρισμα της Επιτροπής του νοσοκομείου Ζακύνθου σχετικά με το μείζον θέμα της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων που επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), ενισχύουν τις καταγγελίες της για την επικινδυνότητα των χειρουργείων, έπειτα και από τις επιπλοκές που εμφάνισαν μητέρα και νεογνό μετά από καισαρική τομή την περασμένη Παρασκευή.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έχει κανένα πόρισμα, ενώ ταυτόχρονα, εξαίρει το προσωπικό του νοσοκομείου για τον χειρισμό του περιστατικού, τονίζοντας, ότι στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους επαγγελματίες υγείας του νοσοκομείου οφείλεται η καλή έκβαση που είχε η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας της μητέρας και του νεογνού.

«Αλήθεια ποιος σκοτώνει την Δημόσια Υγεία; Η κυβέρνηση που επί τρεις μήνες δεν ολοκλήρωσε τις έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της γυναίκας και τα αίτια που προκάλεσαν τις άλλες μετεγχειρητικές επιπλοκές δεν αποκατέστησαν τις βλάβες, ή η ΠΟΕΔΗΝ που αναδεικνύει τον κίνδυνο για την υγεία των Ασθενών», ρωτά η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

Ο κος Πολάκης ισχυρίζεται ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα χειρουργεία και ότι είναι απολύτως ασφαλής η λειτουργία τους.

Σας κοινοποιούμε το πόρισμα της Επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου που ο ίδιος διόρισε. Υπογράφει ο κος Αναστάσιος Πέτρου Επίκουρος Καθηγητής Αναισθησιολογίας.

Η Επιτροπή προτείνει στη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μη χρησιμοποιηθεί το κεντρικό σύστημα διανομής Ο2, Ν2Ο και ιατρικού αέρα στις χειρουργικές αίθουσες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι προσομοίωσης, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερωθείτε αμέσως μόλις αυτά ολοκληρωθούν και παραδοθεί το σύνολο των ζητούμενων πιστοποιητικών. Η Επιτροπή προτείνει η λειτουργία των αναισθησιολογικών μηχανημάτων να γίνεται με εξωτερικές φιάλες ιατρικών αερίων.

Αν ο κος Πολάκης διαθέτει νέο πόρισμα ας το δώσει στη δημοσιότητα. Όμως δεν διαθέτει κανένα νέο πόρισμα!!!
Ευτυχώς έχουμε άριστο Ιατρικό, Νοσηλευτικό προσωπικό και γλυτώνουν τη ζωή Ασθενών, νεογνών με μετεγχειρητικές επιπλοκές που προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης, δια χειρός Πολάκη.
Τι άλλο να πει κανείς».

Να θυμίσουμε, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης με δηλώσεις τους μέσω της προσωπικής του σελίδα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, υποστηρίζει ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στα χειρουργεία και ότι είναι απολύτως ασφαλής η λειτουργία τους, ενώ έδωσε και την εντολή να λειτουργήσουν με την κεντρική παροχή αερίων και όχι με φορητές μπουκάλες.

Την ίδια ώρα και η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου, με ανακοίνωσή της, συντάσσεται με την γραμμή Πολάκη, κάνοντας λόγο για «αισχρά ψεύδη και συμβόλαια θανάτου της ΠΟΕΔΗΝ με την δημόσια υγεία».

Δείτε εδώ το πόρισμα του καθηγητή Πέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ