ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει με πείσμα το Καραβάνι Υγείας - Τι συμβαίνει με τα νοσ. Πύργου & Αμαλιάδας

Με σύνθημα «Δεν θα επιτρέψουμε να βουλιάξουν το ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και την ΠΡΟΝΟΙΑ» η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει με τον δικό της τρόπο να αντιστέκεται, πραγματοποιώντας ένα νέο Καραβάνι Υγείας και Πανελλαδική συγκέντρωση στα Ιωάννινα την Τετάρτη 26 Απριλίου.

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει με πείσμα το Καραβάνι Υγείας - Τι συμβαίνει με τα νοσ. Πύργου & Αμαλιάδας

Το Καραβάνι υγείας, θα εκκινήσει στις 10πμ από το ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ. Με πορεία, θα διέλθει από το κέντρο της πόλης, θα φτάσει στη λίμνη, θα επιβιβασθεί σε καραβάκια και θα καταλήξει στο νησάκι Ιωαννίνων στο οποίο θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ η αγωνία της Ομοσπονδίας για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι έκδηλη, καθώς όπως αναφέρει, η έλλειψή τους στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

150 κλίνες ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές λόγω ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η οποία προσθέτει:

«Ένα βήμα πριν το λουκέτο βρίσκεται η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου, 5 κλινών.
Απέμειναν μόνο 2 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες.
Που να αντέξουν να καλύπτουν τις ανάγκες του χειρουργικού και παθολογικού τομέα του Νοσοκομείου, τις καθημερινές εφημερίες ως Αναισθησιολόγοι και ταυτόχρονα ως Ενατικολόγοι να καλύπτουν 24 ώρες το 24ωρο τη ΜΕΘ.

Και όμως στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν είναι δύο οι Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Κανονικά υπηρετούν με οργανική θέση 4 Αναισθησιολόγοι – Εντατικολόγοι ιατροί. Οι 2 έχουν μετακινηθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Πατρών. Γιατί άραγε πρέπει να κλείσει μία ΜΕΘ για να στελεχωθεί μία άλλη; Ρουσφέτια».

Που είναι το προσωπικό που προσλαμβάνουν; ρωτά η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

Το Π.Γ.Ν. του Ρίου έχει 19 Αναισθησιολόγους εκ των οποίων οι 7 είναι ειδικευμένοι στην Εντατικολογία. Μετά τη ρουσφετολογική μετακίνηση των δύο Αναισθησιολόγων – Εντατικολόγων ιατρών, ξεκίνησαν τα προβλήματα της ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Ποιος νοιάζεται για τους διασωληνωμένους ασθενείς που θα ταλαιπωρούνται εάν κλείσει η ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου στις λίστες αναμονής, ψάχνοντας κλίνη ΜΕΘ στο Ρίο ή αλλού;
Ποιο το κέρδος; Κινήσεις πανικού από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τους Υπουργούς Υγείας για να λύσουν το πρόβλημα, χωρίς να αγγίξουν βέβαια τα ρουσφέτια.
Τι κάνουν όμως στον πανικό τους για να λύσουν το πρόβλημα;
Εντέλλουν δύο γιατρούς του Γ.Ν. Ζακύνθου να μετακινηθούν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Πύργου. Παράλογο. Και όμως προς την Ζάκυνθο την ίδια ώρα μετακινούν 2 χειρουργούς ιατρούς από το Γ.Ν. Κυπαρισσίας, τους μοναδικούς που έχει το Γ.Ν. Κυπαρισσίας.
Εάν φύγουν από τη Ζάκυνθο οι εν λόγω δύο χειρουργοί δεν θα ανοίξουν ποτέ τα χειρουργεία του Γ.Ν. Ζακύνθου.

Τελικά δεν μετακινήθηκαν οι γιατροί της Ζακύνθου. Τι έκαναν μετέπειτα οι Υπουργοί Υγείας και η 6η ΥΠΕ;
Αποφάσισαν να κλείσουν το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας διαθέτει μόνο δύο Αναισθησιολόγους και εντέλλουν τη μία εκ των δύο να κάνει εφημερίες στο Γ.Ν. Πύργου.

Δεν είναι η πρώτη μετακίνηση ούτε η τελευταία. Με τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας προς το Νοσοκομείο Πύργου, καταργείται σταδιακά το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, καθώς δεν καλύπτονται οι καθημερινές εφημερίες».

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Ζακύνθου: Ο Δ/ντής Χειρουργικής αρνήθηκε να χειρουργήσει ασθενή - Για απαξίωση μιλά η διοίκησηΝοσ. Ζακύνθου: Μετακινούν γιατρούς σε ΜΕΘ του νοσ. Πύργου - Έξαλλη η ΠΟΕΔΗΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ